Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Pannenkoekenactie voor Kenia geslaagd

4 april 2011 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Geholpen door het zomerse weer op deze eerste zaterdag van april werd de temperatuur naar nog hogere waarden gestuwd door het pannenkoeken bakwerk in Andel. Team Kenia 2011, dat komende zomer een school wil gaan bouwen voor kinderen van de Masai stam, moest vol aan de bak/pan om de lekkere trek van hun hongerige gasten op het buitenterras te stillen. De hele dag door brandden de gaspitten op volle kracht om de eters voor te blijven. Via de telefoon konden mensen hun bestellingen doorgeven waarna ze keurig verpakt werden afgeleverd door de pannenkoekenkoerier.

Melk voor de pannenkoeken met spek werd gesponsord door de Melk-Drive Genderen (www.melk-drive.nl). Veel bewondering was er voor de pannenkoekbakkerij in Heusden (www.pannekoekenbakker-heusden.nl) die ruimhartig emmers vol kant en klaar beslag afstond voor dit goede doel. Verbaasd zagen de Kenia bakkers tot hun lichtelijke verwondering dat dankzij dit beslag de meest heerlijke creaties hun pan uitsprong en vol lof over de smaak werden ontvangen door de smikkelende smulpapen aan de feestelijk gedekte tafels bij de Zijhof.

Veel sympathie was er ook voor de grootste bestelling van de dag die kwam van Gereformeerde kerk Giessen-Rijswijk. Kortom een heel geslaagde actie met een voorlopige opbrengst van €995 euro.

Bekijk de foto's HIER! 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.