zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Dronken scooterrijder pleegt geweld tegen politieagenten

4 april 2011 (door AalburgNet)

GENDEREN / ALMKERK: Een 18-jarige inwoner van Almkerk ging compleet door het lint toen hij werd aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij pleegde verzet en bedreigde twee agenten.De jongeman reed zaterdagavond 2 april om 23.40 uur zonder helm op zijn scooter door de Kelderstraat in Genderen. Surveillerende agenten zag dat en lieten hem om die reden stoppen. Al snel werd duidelijk dat de scooterrijder onder invloed van alcohol was. Nadat hij eerst nog meewerkte aan een blaastest, werd hij agressief toen hij in de gaten kreeg dat hij mee moest naar het politiebureau. Hij schopte en sloeg flink om zich heen en raakte daarbij de agenten. Ook uitte hij de nodige verbale doodsbedreigingen. De inzet van peperspray brak uiteindelijk zijn gewelddadige gedrag.

In het politiebureau moest hij een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 395 ug/l, terwijl 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten deden aangifte van bedreiging door de agressieve verdachte. Hij is in het belang van het verdere onderzoek daarom in verzekering gesteld en ingesloten.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Midden en West Brabant pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.