zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Wecycle betrekt V.V. Altena bij inzameling kleine elektrische apparaten

2 april 2011 (door WerkendamNet)

NIUWENDIJK - Wecycle organiseert de inzameling en recycling van gebruikte elektrische apparaten en spaarlampen. V.V. Altena in Nieuwendijk heeft zich daarbij aangesloten en zamelt nu ook kleine elektrische apparaten in die normaliter verdwijnen in de afvalbak. Dit levert milieuschade op, terwijl de apparaten na recycling waardevolle grondstoffen leveren voor nieuwe producten. V.V. Altena is inleverpunt  voor kleine elektrische apparaten en spaart daarmee voor leuke spullen. 

 “Gooi nooit weg, maar lever in” is de centrale boodschap van Wecycle, die leden ervan bewust moet maken dat het heel normaal én nuttig is ook kleine elektrische apparaten te recyclen. Wecycle biedt Altena actiematerialen aan, inzamelmiddelen en een ophaalservice. Een oude walkman, een boormachine die het niet meer doet, een gesneuvelde föhn, een mixer die nooit meer gebruikt wordt. Deze kleine elektrische apparaten en gereedschappen. Elk klein, afgedankt of kapot, elektrisch apparaat of (tuin)gereedschap levert Altena punten op. De gespaarde punten kunnen worden ingewisseld voor nieuwe spullen, zoals sport- en spelmaterialen en apparatuur, zoals een digitale camera.

Passen de apparaten in een boodschappentas? Breng ze dan naar de club. De elektrische apparaten die niet in een tas passen of te gevaarlijk zijn, kunnen worden ingeleverd bij de milieustraat van de gemeente of bij de winkel waar u een zelfde nieuw apparaat koopt.

Breng de elektrische apparaten naar Altena, Rijksweg 202-204 in Nieuwendijk. Het inzamelpunt bij Altena is in de periode van 5 april tot 28 mei op dinsdag- en woensdagavond geopend tussen 18.00 uur en 20.00 uur en op zaterdagochtend tussen 8.30 uur en 12.00 uur. U kunt de apparaten in de daarvoor bestemde groene bakken deponeren bij de kleedkamers en de Commissiekamer.

Lees meer over:

Altena Nieuwendijk wecycle
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.