zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Politie in actie tegen inbraken

2 april 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De politie van het team Altena hield vrijdagavond 1 april 2011 een preventieve actie in de strijd tegen woninginbraken. Er was aandacht voor preventie en er werden gecontroleerd op criminelen die mogelijk op pad waren. De politie zette voor deze controle tien agenten in.

De agenten trokken in de vooravond de wijk om te kijken of woningen goed afgesloten waren. Ze legden daarbij flyers in de vorm van een voetje weg bij inbraakgevoelige plaatsen en op plekken waar meer aan inbraakpreventie gedaan kan worden door de bewoners. Op de papieren voet staat als tekst: "Deze afdruk had van een inbreker kunnen zijn". Hierop werd door de buurtbewoners enthousiast en positief gereageerd. Burgemeester Breuer van de gemeente Werkendam ging samen met de agenten op pad om met eigen ogen te zien hoe de politie te werk gaat.

Later werd er onopvallend gesurveilleerd en zogenaamde stopchecks uitgevoerd. Het gaat daarbij om verscherpt toezicht op de zogenaamde hotspots. Controles op bepaalde plaatsen en tijden, waarvan op basis van analyses is gebleken dat daar criminaliteit plaatsvindt of op routes waarlangs inbrekers dorpen binnenkomen. Door duidelijk zichtbaar aanwezig te zijn worden potentiële inbrekers afgeschrikt. Bovendien kunnen de agenten in kaart brengen welke 'bekenden' (al dan niet met elkaar) op pad zijn en hoe zij zich verplaatsen.
Op die manier werden in Werkendam 120 voertuigen gecontroleerd en in Sleeuwijk 80 auto's. Naast deze informatievergaring werden ook andere zaken meegenomen in de controle:
1 x proces-verbaal voor 55-jarige man uit Sleeuwijk: rijden onder invloed 550 ug/l
2 x bekeuring geen helm op scooter
1 x proces-verbaal wegens gevaarlijk rijgedrag
2 x softdrugs in beslag genomen

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.