vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Brandweer ten onrechte naar Den Dekkerweg

29 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  'PRIO 2 1036 DIJKGRAAF DEN DEKKERWEG WERKENDAM BUITENBR AFVAL/RUIGTE (INC: X) - 15:54:20.'  Zo verscheen maandagmiddag de alarmering op de schermen van de hulpdiensten, waarop de brandweer van Werkendam ogenblikkelijk in actie kwam.

Die 'Prio 2' melding ging echter om een stevig brandende rietkraag aan het Steurgat, een vlammenzee die al snel getypeerd werd als een middelgrote buitenbrand. Die bleek door de Werkendamse bluseenheid niet te blussen. Althans, niet alleen. De lokale brandweer kreeg daarom assistentie van de Sleeuwijke collega's.
 
Het vuur veroorzaakte een hevige rookontwikkeling die tot in de verre omtrek te zien was. Hiervan kwam onder meer vanuit Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Dordrecht meldingen binnen. Uiteindelijk kregen de twee korpsen de rietbrand onder controle.
Over het ontstaan van de brand zijn (vooralsnog) geen exacte feiten bekend.

Middelbrand
De redactie van Werkendam.net zocht na wanneer er nou precies sprake is van een 'middelbrand'. Dat is zo als de eerst uitgerukte bluseenheid (in dit geval tankautospuit 1036 uit Werkendam) versterking nodig heeft van één andere bluseenheid. In dit geval kwam die uit Sleeuwijk: tankautospuit 1135.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.