vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

'Dalm verrommelt de dijk', aldus PvdA

28 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Toch een gigantische bedrijfshal van Firma Dalm aan de Hoef 15 te Werkendam? Dat vraagt de Partij van de Arbeid zich af in de laatste nieuwsbrief.
 
Tijdens de raadsvergadering van 26 oktober 2010 werd uitgebreid gesproken over de bouwplannen van Firma Dalm. Het leek er toen op dat er echt gezocht zou worden naar een goede oplossing zowel voor Dalm, alswel voor de omwonenden. Tijdens die vergadering gaf het college aan, dat werd door de raad onderschreven, dat er begrip was voor de belangen van de Vereniging Veilige Mooie Dijk en de bewoners.

PvdA: 'Een aantal weken geleden kondigde de wethouder aan dat hij van plan was de bouwvergunning in te trekken! Maar enkele dagen later gaf de gemeente twee wabo-vergunningen (Wet algemene bepaling omgevingsrecht) af aan de firma Dalm. De firma Dalm sloeg alvast een paar heipalen in de grond, en begon daarmee te bouwen. Er zijn berichten waaruit zou blijken dat de firma Dalm het oude plan weer van stal gehaald heeft, dus niet meer de iets minder lelijke en iets lagere versie van de hal, maar een grotere en hogere versie.'

De PvdA laat zijn lezers weten er met de Vereniging Veilige Mooie Dijk weinig meer van te snappen. 'Er worden beloftes en toezeggingen gedaan en vervolgens niet uitgevoerd. Kan dit allemaal wel? En is het legaal? De genoemde vereniging is ondertussen bezig juridische stappen te ondernemen. Wij wachten deze ontwikkelingen in spanning af. Ondertussen staat de PvdA vierkant achter de bezwaren van de bewoners. Een grote loods en een puinbreker horen niet in de uiterwaarden! Ze verpesten het uitzicht en de natuur en zorgen er bovendien voor dat de verkeerssituatie op de dijk gevaarlijker wordt. Tot slot zal er sprake zijn van een toename van fijn stof en stikstofoxiden. Weliswaar binnen de toegestane normen, maar wel een toename.'

De partij zet de gevolgen - als de plannen van de firma Dalm doorgaan - nog even op een rijtje: 

* Er komt een puinbreker die een hoop herrie maakt.
* Het plaatsen van een puinbreker zorgt voor meer en zwaar verkeer.
* Het zware verkeer is schadelijk voor de huizen.
* De dijk wordt een stuk gevaarlijker voor fietsers, voor kinderen.
* Deze gigantische fabriekshal verpest het uitzicht naar de rivier en tast de natuur in de uiterwaard ernstig aan.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.