donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Pijnlijk verlies Foranto Heren1

28 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag 26 maart speelde Foranto heren 1 tegen WHV uit Asperen. Het is uitzonderlijk spannend in de promotieklasse A, omdat 6 teams ongeveer het gelijke puntenaantal hebben . Alle teams kunnen nog in aanmerking komen om te degraderen. Daarom telt elk punt tijdens de wedstrijd. Foranto dat na de Kerst opzoek is naar zijn goede vorm moest deze wedstrijd punten pakken. Er staan nog drie wedstrijden  op het programma en twee hiervan zijn tegen de teams die voor het kampioenschap gaan.

Foranto begon de wedstrijd met Michael Wansink en Marcel Kamminga als buitenaanvallers, Arjen Kieboom en Huib de Visser als middenaanvallers en Bjorn Wansink als diagonaal, Jacco Bouman startte als spelverdeler. De eerste set de moest Foranto de wedstrijd ingroeien. Het team keek  bijna de gehele set tegen een achterstand aan. De aanvallers hadden moeite om echt te scoren, de verdedigers van WHV wisten veel te verdedigen. Aan het einde van de set wist Foranto echter aan het kortste eind te trekken en de set te winnen. Het was nu zaak deze goede lijn voort te zetten. Maar aan het begin van de tweede set werd door een aantal zwakke passen een flink aantal punten verspeeld. Foranto kwam deze achterstand niet te boven. WHV wist handig te scoren via de handen van de blokkering van Foranto. Foranto kwam door sterk spel van Marcel Kamminga en Bjorn Wansink nog dicht bij setwinst, maar WHV pakte uiteindelijke setwinst. De derde set was een heel ander verhaal. Eindelijk speelde Foranto weer zijn oude spel. Huib de Visser en Jacco Bouman wisten elkaar in de aanval goed te vinden. Ook kwamen de passes goed bij de spelverdeler. De druk kon worden opgevoerd op WHV en tijdens deze set werd het team weggevaagd. De set werd heel gemakkelijk gewonnen. Het wispelturige Foranto wist dit goede spel helaas niet voort te zetten in de volgende set. WHV pakte wederom als in de tweede set snel een voorsprong. Foranto speelde zeker niet slecht, maar het niveau van de derde set werd niet gehaald en daarmee werd de vierde set verloren. De vijfde set zou zeer spannend worden. Aan het begin van de set maakte de toch al niet gelukkig fluitende scheidrechters enkele vervelende fouten. Het maakte dat de gemoederen hoog opliepen in het veld. WHV wist hiervan de profiteren, Foranto raakte ietwat uit spel. Ook liet de blokkering en de aanvallers het in de vijfde set afweten. De vijfde set werd verloren en daarmee een werd  duur punt verspeeld.

Foranto heeft echter laten zien dat het wel degelijk zijn niveau kan halen. Als het team het niveau van de derde set weet te herpakken, dan King Software dat momenteel eerste staat zijn borst natmaken. Foranto gaat voor de punten tegen King Software aankomende vrijdag om 21.15 in sporthal de Crosser , te Werkendam.  

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.