donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Zeventien persoonlijke records voor Biesboschzwemmers

28 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Gorinchem wisten de zeventien zwemmers zaterdag 26 maart jl. in totaal zeventien persoonlijke records, een clubrecord, vijf Nederlandse en tien Brabantse limieten te zwemmen. Zij deden dit tijdens een limietwedstrijd die georganiseerd werd door de Gorinchemse zwemvereniging. De limieten waren voor Jade Groeneveld, Sanne van de Pol, Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst.

Deze vier zwemmers hebben al diverse startbewijzen voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen en Lukas en Thomas voegden daar beide een start aan toe, namelijk de 400 meter vrije slag. Beide jongens zwommen een goed ingedeelde race en zagen dit beloond met een extra startbewijs. Eerder hadden zij hun tijd op de 50 vrije slag ook al aangescherpt.

Voor Sanne was er ook een verbetering van een startbewijs. Zij wist net als de beide jongens haar vrije slag sprint met ruim 0,1 seconden aan te scherpen en bleef op 0,09 seconden van de magische grens van 30 seconden steken. Haar tijd op de vlinderslag spring mocht er ook zijn, ze wist zich met bijna een seconde te verbeteren en ze mag nu ook op deze afstand aan de Brabantse Kampioenschappen deelnemen. Voor Jade waren er geen mogelijkheden om zich te kwalificeren voor de ‘Nederlandse’, maar zij wist wel een clubrecord te zwemmen. Op de 50 vlinderslag verbeterde zij zich met bijna 0,9 seconden en bleef 0,03 seconden onder het record van Marcha Admiraal. Op de 50 ‘vrij’ wist ze haar persoonlijke record niet aan te scherpen, maar bleef ze er net boven.

Tonny Methorst en Rebecca Schmidt durfden het aan om de 800 meter vrije slag te zwemmen. Net als Lukas en Thomas eerder, wisten zij in een goed ingedeelde race naar goede eindtijden te zwemmen. Rebecca verbeterde haar 400 metertijd en Tonny was 13,5 seconden sneller dan ooit. Marjolein van den Berg probeerde de Brabantse limiet op de vlinderslag sprint te zwemmen. Ze verbeterde zich met ruim 0,8 seconden, maar kwam uiteindelijk ruim 0,2 seconden te kort. Op de vrije slag sprint had ze zich ook al verbeterd en al met al ging zij tevreden naar huis.

Bij de jongste deelnemers stond er 50 vrije slag en 200 wisselslag op het programma. De meesten hadden de laatste afstand nog nooit eerder in wedstrijdverband gezwommen en zij deden dit heel goed. Over een aantal weken kunnen zij proberen hun tijden van deze keer te verbeteren. Op de vrije slag hadden de meeste hun persoonlijke record aangescherpt en sommigen wisten de 50 vlinderslag tijdens de 200 wisselslag sneller te zwemmen dan ze ooit hadden gedaan.

Op 2 april gaan de Werkendammers naar Zeist voor de laatste wedstrijd van de zwemcompetitie. Momenteel staan ze op een zesde plaats en zal alles gedaan worden om nog een plaatsje te stijgen en daarmee de klassering van vorig seizoen te evenaren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.