maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Dit weekend wordt het weer zomertijd

24 maart 2011 (door AalburgNet)

REGIO - Op zondag 27 maart wordt de zomertijd van 2011 weer ingevoerd. Om 2 uur ‘s nachts zal de klok dan een uur vooruit gezet worden. Dit betekent dat het daarna ‘s avonds een uur langer licht is overigens de ochtend zal wat langer donker zijn maar door het lengen van de dagen zal dat verschil vrij snel weggewerkt zijn.

Het vrije weekend duurt op die manier wel een uur korter dat wordt weer gecompenseerd wanneer de zomertijd eindigt op zondag 30 oktober. Doorgaans vinden mensen het nogal lastig om te onthouden of de klok vooruit af achteuit gezet moet worden. De zomertijd begint in het voorjaar en en de klok gaat vooruit is handig om te onthouden.

De bedoeling van de zomertijd is met name de besparing van energie lampen hoeven minder vroeg aan en op die manier zou elektriciteit bespaard worden. Het weer zal zich weinig aantrekken van de zomertijd. Sterker nog de week voor dat de zomertijd ingaat is het na het begin van de lente fraai weer maar volgens het KNMI zal het weer juist op zondag of iets daarna omslaan en frisser worden tevens neemt de kans op regen toe.

Lees meer over:

zomertijd Altena Werkendam weekend
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.