Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Nationale Boomfeestdag in de regio

23 maart 2011 (door AalburgNet)

REGIO ALTENA - In de gemeentes Aalburg en Woudrichem was het woensdagochtend Nationale Boomfeestdag. In beide gemeentes werden speciaal voor deze dag 35 bomen geplaatst. Het thema van De Stichting Nationale Boomfeestdag was ”Bomen smaken naar meer”.

In de gemeente Aalburg zijn twintig knotwilgen geplant aan de Oude Weidesteeg. In Eethen gebeurde dit door leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van basisschool Prins Willem-Alexander uit Eethen. Burgemeester Fons Naterop plante samen met de kinderen de eerste boom. Later, rond middernacht, twitterde hij nog: 'Boomplantdag: knotwilgen in Eethen samen met de leerlingen. Bedankt kids.'

Ook Woudrichem liet de Nationale Boomfeestdag niet aan zich voorbij gaan. Acht leerlingen van Christelijke Basisschool Waardhuizen plaatsten samen met Wethouder Bas de Peuter vijftien Elzen aan de Elleboog in het Almbos.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.