donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

SGP: 'Politie trek een burgerjasje aan en maak een ommetje'

22 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Dat het gebruik van alcohol op jonge leeftijd negatieve effecten geeft op de ontwikkeling van de hersenen is al lang wetenschappelijk bewezen. Vastgesteld is ook dat het gebruik van alcohol door jongeren tussen de 12 en 18 jaar schrikbarende vormen aanneemt. Toch wordt er maar weinig verbaliserend opgetreden. Te weinig meent de Werkendamse SGP.

Tijdens de commissie van Bestuur bleek dat de gemeente Werkendam fors in wil zetten op voorlichting van jongeren en hun ouders door middel van acties zoals “Think before you drink”, horecanota en dergelijke. De SGP-fractie is daar blij mee, maar plaatst ook kritische kantekeningen: 'Pluim voor het college. Zinvolle acties naast alle preventieve en voorlichtende maatregelen die al zijn genomen. Maar het is niet genoeg! ' Er moet handelend opgetreden worden, meent de partij.

Op de SGP-site valt te lezen: 'Op de vraag waarom er zo weinig werd geverbaliseerd en derhalve weinig HALT-verwijzingen waren,volgde het ontnuchterende antwoord (van de in de vergadering aanwezige teamchef ): “Als we in onze politieauto aan komen rijden kunnen we niet meer bewijzen wie er allemaal daadwerkelijk sterke drank nuttigden” en als uitsmijter “we mogen van de minister toch geen bonnenquota meer hanteren…?"'

De SGP wijst dit als lariekoek van de hand: 'In het kader van de problematiek rond het toenemende alcoholmisbruik door zeer jeugdigen kan het argument van de bonnenquota niet serieus genomen worden en weggeschreven worden als onzin!'
Voor wat betreft het eerste argument heeft de SGP een briljante oplossing gevonden: 'Teamchef: Misschien kunnen uw mensen eens een “burgerjasje” aantrekken, de auto een straatje verder parkeren en eens een rondje lopen langs plekken waar de (drinkende) jeugd zich ophoudt. Dan ziet u  wat elke doorsnee Werkendammer, die ’s avonds wel eens een ommetje loopt, ook ziet…'

Lees hier het hele artikel...

Lees meer over:

sgp Werkendam jeugd alcoholgebruik
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.