donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Hoop voor buurtbusroute door Werkense polder?

22 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De gemeente Werkendam is op initiatief van de ChristenUnie (CU) toch in gesprek gegaan met de provincie Noord-Brabant over het realiseren van een buurtbusroute door de Werkense Polder in Werkendam. Dit blijkt uit een notie over de ontwikkelingen rondom het openbaar vervoer (OV) in Werkendam.

In november 2010 werd een motie van de CU om een pilot  te starten in deze nieuwbouwwijk weggestemd. PvdA en SGP waren voor, de twee grootste partijen, het CDA en SDc, stemden tegen het plan een buurtbus door de Werkense polder te laten rijden.
De provincie heeft in het gesprek met de gemeente Werkendam aangegeven dat er financieel geen ruimte is en wettelijk geen noodzaak om de Werkense Polder aan het sluiten op het OV-netwerk. De portefeuillehoudende wethouder greep het “nee” van de provincie aan om in gesprek te gaan met de buurtbusverenigingen om binnen de bestaande lijnen en mogelijkheden samen naar een oplossing te zoeken. De CU Werkendam is erg tevreden met deze stap van de wethouder. Deze meent ook dat er snel een plan moet komen voor de ontsluiting van de Werkense polder door de buurtbus.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.