zaterdag 20 april 2024

Virtus wint basketballgevecht in Eindhoven

21 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Na een basketballgevecht dat ruim 2 uur duurde, sleepten de Werkendammers in de slotseconden de niet meer verwachte overwinning toch uit het vuur. De heren van Virtus traden namelijk aan tegen het op de derde plaats staande PSV Almonte.

De Eindhovenaren openden de wedstrijd sterk met 5-0, maar de Werkendammers antwoorden direct met 5-5. Daarna ging bij Virtus alles fout wat maar fout kan gaan. Er werd te slap verdedigd en aanvallend wisten de Werkendammers ruim 5 minuten het netje niet te vinden. PSV Almonte ging vrolijk door met scoren en liep zomaar uit naar 18-5. Na een time-out van de Werkendammers lieten zij eindelijk zien waarom zij bovenaan staan. Via enkele snelle uitvallen was de schade na het eerste kwart gerepareerd:21-19. Wie dacht dat de Werkendammers door zouden stoten, kwam bedrogen uit. (Nieuwsblad)