donderdag 28 maart 2024

Terecht verlies Foranto

21 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -
De heren 1 van Foranto hebben een terechte nederlaag geleden tegen het sterk spelende Phoenix uit Zaltbommel. Phoenix versloeg de Werkendammers met 3-1 en is een team wat fel en aanvallend speelt. Foranto had er alle moeite mee om Phoenix op de juiste wijze van repliek te dienen en pas in de laatste set had men het juiste antwoord.

Aan het begin van het duel nam Phoenix gelijk het initiatief en zette Foranto onder druk. Na een goede passing kon de uitstekend spelende spelverdeler van Phoenix zijn aanvallers op maat bedienen. Op de middenaanval lukte het steeds een snelle aanval om te zetten naar score. De verdediging van Foranto liep hier steeds achter de feiten aan en kwam steeds een stap te laat. Andersom was de passing van de Werkendammers matig en kon spelverdeler Jacco Bouman middenaanvaller Huib Jan de Visser niet goed bedienen waardoor een belangrijk wapen van de Werkendammers wegviel. Phoenix won de set daardoor met 25-17.
In de tweede set werd routinier Aart de Koning op het midden ingebracht om extra rust en slimheid in het spel te brengen. Dit plan van coach Rik Kamminga leek te lukken want Foranto kon met Marcel Kamminga en Björn Wansink op de buitenaanval druk geven en in de verdediging pakte Huib Jan de Visser enkele mooie ballen. Foranto stond voor met 13-6 en leek op setwinst af te stevenen. Phoenix zette een tandje bij, scoorde twee punten achter elkaar en zong zichzelf moed en felheid in. Foranto kon niet voorkomen dat de ban brak en Phoenix allesmaar dan ook alles verdedigde. De 'koppies' van Foranto zakten steeds verder weg en in de verdediging werd niet attent en met pit gereageerd. Phoenix slaagde erin de setwinst te pakken en won met 25-22.

Deze psychologische tik kwam Foranto niet te boven. De van een blessure teruggekeerde Michael Wansink werd ingebracht voor de licht geblesseerde Rens Kroeze. Phoenix had de geest gekregen en zette de druk op Foranto zoals in de eerste set. Een debuut in het eerste van Foranto van jeugdtalent Robin den Dekker mocht niet baten en Foranto verloor deze set met 25-18.

Coach Rik Kamminga bracht Aart de Koning als spelverdeler en Robert Blaauw als middenaanvaller het veld in om zo nog een setwinst te pakken. Foranto ging beter spelen en kon onder toejuichingen van het thuispubliek een voorsprong pakken. Huib Jan de Visser scoorde in deze fase veel punten en ook een goed spelende Marcel Kamminga was op dreef en scoorde veel. Foranto won de set met 25-20 en dat was zwaarbevochten maar wel terecht.

Foranto zal met, een van vakantie terugkerende Arjen Kieboom, nog vol aan de bak moeten om in de promotieklasse te kunnen blijven. Er wordt wisselvallig gespeeld en Foranto is nog niet veilig. Aanstaande zaterdag is de volgende wedstrijd en wel tegen WHV uit Asperen. Foranto zal dan vol op de winst moeten spelen en WHV direct onder druk zetten, net als vrijdag Phoenix dat bij Foranto heeft gedaan.