maandag 6 december 2021

Alles over Altena

ChristenUnie verwacht snelle oplossing problemen buurtbus

21 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De afgelopen jaren heeft de ChristenUnie (CU) regelmatig vragen gesteld over de buurtbussen in de regio. Het netwerk van (buurt)bussen is essentieel voor de leefbaarheid in de kernen van onze prachtige gemeente. Het college gaf in eerdere beantwoording op schriftelijke vragen van raadslid Machiel Verdoorn aan om jaarlijks in gesprek te gaan met de buurtbusverenigingen.

Het eerste gesprek heeft al plaatsgevonden op 29 november 2010 jl. Ook voor dit najaar staat er een breed gesprek gepland tussen de buurtbusverenigingen, de drie Altena gemeenten, Veolia en de Provincie Noord-Brabant.

De CU Werkendam is positief over de opstelling van de gemeente Werkendam. Fractievoorzitter Hennie Schermers merkt op: “de gemeente heeft aangegeven de vinger aan de pols te houden”.
Helaas blijft de situatie op een aantal routes “kritisch”. Ondanks de inzet van extra (taxi)busjes -in bijvoorbeeld de spits- is er regelmatig een tekort aan zitplaatsen. De enige oplossing voor chauffeurs is dat ze passagiers moeten laten staan. Dit is voor de reizigers, maar ook zeker voor de chauffeurs erg vervelend.
De partij maakt zich met name zorgen over de signalen vanuit de buurtbusverenigingen Hank en Dussen. Deze verenigingen hebben aangegeven dat de problemen rondom de (onder)capaciteit en de relatie met Veolia dusdanig slecht zijn dat er snel een oplossing moeten komen, omdat de chauffeurs het werk anders zullen neerleggen. Tijdens de laatste commissievergadering Grondgebied heeft de CU de wethouder opgeroepen om samen met Veolia en de provincie naar deze situatie te kijken en een oplossing te vinden, de wethouder heeft dit toegezegd. 'De CU zal de situatie kritisch blijven volgen', aldus woordvoerder Matthijs Vos.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.