Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Woonlinie steunt initiatief Woonbond inzake meldpunt

21 maart 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De nieuwe regelgeving voor huren snijdt bij grote groepen mensen heel diep in. Woningcoorperatie Woonlinie ondersteunt daarom het initiatief van de Woonbond een meldpunt voor gedupeerden in het leven te roepen.

Huishoudens met een bruto-inkomen van meer dan € 33.614 komen sinds 1 januari bijna niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning. Woningcorporaties mogen maximaal 10 procent van alle vrijkomende woningen met een huur onder € 652,50 toewijzen aan deze huishoudens.  Woningzoekenden die zich geen dure huur- of koopwoning kunnen veroorloven komen daardoor vreselijk in de problemen. 

Met alle reacties die binnenkomen op het meldpunt www.ikwilookwonen.nl stapt de Woonbond naar minister Donner. Het is nu al duidelijk dat de grootste problemen zich voordoen voor starters, voor ouderen die niet meer in aanmerking komen voor een seniorenwoning en voor huurders die al jarenlang op een wachtlijst staan. Er zijn echter meer groepen die in de knel komen zoals chronisch zieken en gehandicapten die op een aangepaste woning zijn aangewezen met een huur van minder dan € 652,52, aan sociaal urgenten, aan duur wonende scheefwoners en aan freelancers en zzp-ers met een onzeker inkomen.

Oproep
Mensen die niet langer in aanmerking voor een sociale huurwoning of andere problemen ondervinden door de nieuwe regelgeving, kunnen hun verhaal melden op www.ikwilookwonen.nl. (Woonlinie)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.