maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Graafmachines flink aan de slag bij Fort Altena

17 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een grote hap uit Fort Altena laat zien dat de restauratie er in volle gang is. Hierdoor is het vestingwerk aan de Tol in Werkendam tot 1 april niet toegankelijk.

Maar ook bij Fort Bakkerskil is het eerste werk gestart. In september moet alles klaar zijn. Vanaf de snelweg is het goed zichtbaar dat er een grote hap uit Fort Altena is genomen. De grond verdwijnt daar, omdat op die plek een nooduitgang wordt gecreeërd.

"Uit allebei de zijvleugels is een hap genomen", legt Bart Pörtzgen van Brabants Landschap uit. "En er is een gat in de muur gemaakt. Dit was nodig om een nooduitgang te kunnen maken aan de zijkant. Aan de buitenzijde komt ook nog een stalen trap." Het aangezicht wordt weer zoveel mogelijk in de originele staat teruggebracht: de betonnen constructie wordt bedekt met grond en gras.

Met acht man wordt dagelijks gewerkt aan de restauratie van het fort, die in september 2009 startte. (BD)

Lees meer over:

Werkendam Fort Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.