woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Bijna geen welstand meer in Werkendam

16 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het afschaffen van welstand werd als een punt in het coalitieakkoord vastgelegd. Het college van Werkendam heeft er werk van gemaakt en kwam met het voorstel om welstand in het algemeen af te schaffen. Alleen in bepaalde gevallen zal een bouwwerk wel welstandplichtig zijn. Dt voorstel is wat vele inwoners in onze gemeente wensen.

Met name het  CDA heeft zich hiervoor stevig ingezet. Voor de verkiezingen werd dat ook aangekondigd. De partij ahd als voornaamste reden dat welstand tijd en geld kost, frustratie oplevert bij Werkendammer. En het afschaffen van welstand bevordert de snelheid van aanvragen voor een bouwvergunning. Het CDA ging daarom afgelopen commissievergadering ruimhartig akkoord.

Lees meer over:

Werkendam CDA welstand
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.