woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Begraafplaats Zoetelaarsteeg wordt uitgebreid

16 maart 2011 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Binnenkort wordt gestart met de uitbreiding van de Algemene begraafplaats Zoetelaarssteeg in Almkerk. In februari nam het Woudrichemse collega al het besluit dit werk aan te besteden aan firma Van der Plas Grondverzet uit Giessen voor een bedrag van 249.000,00 euro. Voor de komende zomer zijn de werkzaamheden naar verwachting afgerond. Begraafplaatsadviseurs Genius Loci  uit Boxtel neemt voor de gemeente de projectleiding voor de aanleg van de gemeentelijke begraafplaats op zich.

Begin 2007 heeft Genius Loci voor de gemeente Woudrichem een beleidsplan opgesteld voor de begraafplaatsen. Hiervoor is de begraafcapaciteit van de bestaande begraafplaatsen onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat er op twee begraafplaatsen in Almkerk beperkte begraafcapaciteit beschikbaar was. In kader van  deze beperkte begraafcapaciteit heeft de gemeente het perceel van ca. 6.000 m² aan de Zoetelaarssteeg aangekocht voor de uitbreiding van de reeds bestaande begraafplaats. Er komen op de nieuwe plek een kleine  1.300 graven en 36 urnengraven bij.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.