dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Recordregen voor Biesboschzwemmers

12 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM/ZEIST - Ondanks de afwezigheid van enkele belangrijke zwemmers werd in de vierde ronde van de zwemcompetitie de tweede score ooit behaald. Het verschil met de topscore van vorig jaar was ruim een halve minuut. De 28 zwemmers waren goed voor een totaal van 32 persoonlijke records, drie limieten voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen en met achttien Brabantse limieten is er goed gezwommen.

Jade Groeneveld en Sanne van de Pol wisten de limieten voor de ‘Nederlandse’ te zwemmen. Jade deed dit met een persoonlijk record op de 200 wisselslag. Sanne was op de 100 schoolslag en 200 vrije slag sneller dan de richttijden, maar niet sneller dan haar persoonlijke toptijden. Uiteraard betekende deze tijden ook startbewijzen voor de Brabantse Kampioenschappen.

Lisanne van Dijk voldeed op deze middag op de 100 schoolslag aan de richttijd. Aan het begin van het jaar heeft ze enige tijd niet goed kunnen trainen, maar vanmiddag wist ze binnen de anderhalve minuut te blijven en mag ze opnieuw naar de ‘Brabantse’. Op de 200 vrijeslag wist ze haar tijd met bijna 8 seconden aan te scherpen.

Voor Giel van Dijk (50 en 100 vlinderslag), Chantal Paans (100 vrijeslag, 50 en 100 schoolslag), Lukas Schmidt (200 vrijeslag) en Thomas Zielhorst (50 vlinderslag en rugslag,en 200 wisselslag) waren er ook een of meerdere Brabantse Limieten. In de gevallen van Chantal (100 vrijeslag) en Thomas (200 wisselslag) ging dit zelfs op een afstand gepaard met een tijdsverbetering. Lukas verbeterde zich wel op de 100 schoolslag met 8 seconden.

Anne Ippel wist deze middag vier toptijden te verbeteren. Ze deed dit twee keer op de 50 rugslag. Eerst in een persoonlijke race en later als startzwemster van de wisselslag estafette ploeg. In het tweede geval was ze zelfs 0,01 seconde sneller dan in het begin van de middag. Tijdens de 200 wisselslag wist ze ook haar 50 vlinderslag met ruim een seconde aan te scherpen en haar eindtijd van de 200 wisselslag was ruim 18 seconden sneller. Op deze afstand bleef ze 0,58 seconden boven de limiet steken. Kim Wijnja bleef op de 100 vlinderslag nog minder boven de limiet steken. Zij kwam 0,02 seconden te kort voor een startbewijs.

Voor de volgende zwemmers waren er een of meerdere persoonlijke records: Marjolein van den Berg, Carola en Elise voor den Dag, Vincent van Dijk, Femke Golverdingen, Xander Korsman, Michelle Paans, Ilse van de Pol, Anne-Lize de Raad, Rebecca Schmidt, Julia Verhoeven en Bart Wijnja. Anne-Lize en Julia zwommen vier tijdsverbetering. Zij deden dit op de 50 en 100 schoolslag en 50 en 100 vrije slag. Beide waren met hun tussentijden sneller dan hun snelste tijd ooit.

Met de score van vanmiddag staan de Werkendammers op een zesde plaats op 45 seconden van een vijfde en 55 seconden van een vierde plaats. Dit is nu al bekend doordat de andere verenigingen uit deze afdeling hun wedstrijd reeds gezwommen hebben. In het weekend van 2 en 3 april is de laatste wedstrijd. Als iedereen bij de Werkendammers aanwezig is, behoort een klassering in de top vijf misschien wel tot de mogelijkheden.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.