zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

A27 afgesloten

9 maart 2011 (door AalburgNet)

REGIO ALTENA - Het verkeer wordt omgeleid via de A15 en de A2, of via de A15 en A16 naar de A59 richting knooppunt Hooipolder. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed op de gele borden te letten en rekening te houden met omleidingen, extra drukte en langere reistijd. Het advies is om te rijden via Zaltbommel, de pont bij Brakel of via de pont Dordrecht.

NIEUWENDIJK | REGIO ALTENA: Vanwege de vele bijna ongelukken en daadwerkelijke ongelukken is besloten om de kruising Doornseweg – Zevenbanseweg – aansluiting A27 in te richten als mini-rotonde. Dit is een relatief kleine rotonde met een voor vrachtauto’s overrijdbaar middeneiland. Om onnodig over het ovale middeneiland rijden te voorkomen wordt het uitgevoerd als een rammelstrook en licht verhoogd. Het kleine middeneiland wordt met witte bestrating aangelegd en voorzien van wegneembare rotondeborden voor exceptionele transporten. Door de veranderde voorrangsituatie wordt de snelheid op de route Zevenbansweg – N322 (van en naar Almkerk) verminderd. Door het realiseren van een middeneiland wordt het aantal conflictbewegingen beperkt. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een cofinanciering door provincie Noord-Brabant.

In het weekend van 18-20 maart wordt door Rijkswaterstaat de A27 in zuidelijke richting voor het gehele weekend afgesloten. De op- en afrit aan de westzijde van de A27 zijn daardoor niet in gebruik, dit geeft gelegenheid om de kruising met zo min mogelijk extra overlast voor de weggebruikers te reconstrueren tot een mini-rotonde. Als Rijkswaterstaat haar werkzaamheden door bijvoorbeeld slecht weer door moet schuiven naar het reserveweekend (23-25 maart) dan wordt de realisatie van de mini-rotonde ook verschoven.

Lees meer over:

a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.