donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Lijnrijders smeden collectief met steun van Aalburgs burgemeester

9 maart 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen week was er in ’t Zwaantje in Genderen een bijeenkomst, georganiseerd door de Vereniging van Groothandelaren en Bloemkwekerijprodukten(VGB) ) en de Samenwerkende Lijnrijders Bedrijven (SLB). Deze organisaties zitten met name in het Westland (Rijnsburg en Naaldwijk). Ook in onze regio is er een groot aantal lijnrijders te vinden en met name in Aalburg die zich graag profileert als de groene gemeente die zich sterk maakt voor bloemen en planten.

Wat is eigenlijk een lijnrijder. 
“Een vertegenwoordiger in planten of bloemen met een vrachtwagen”. Hard werkende mensen die niet op een uur meer of minder kijken. Mannen (het is veelal een mannenwereld) met een eigenzinnig karakter die “voor hun eige werken” hoog in het vaandel hebben staan.

Burgemeester Fons Naterop schrijft: "Een groepje van vijftien noeste ondernemers had zich in Genderen verzamelt. Een begin, want als je gewend bent om je  eigen boontjes  te doppen ga je niet zo maar naar een vergadering op zaterdagochtend.
Eigen boontjes doppen, maar toch de samenwerking aangaan omdat de wereld om je heen verandert. De veilingen behandelen je als voetveeg, jonge mensen zijn niet meer warm te krijgen. Een vuist maken is het antwoord, gegroepeerd aan het werk. Je inzetten voor de gezamenlijke belangen ondanks dat je ook elkaars concurrenten bent. Hoe kan het ROC in onze regio zich inzetten voor de toekomst van deze branche ? Hoe kunnen de belangen richting de veilingen zo goed mogelijk gewaarborgd worden? Hoe kun je een blok vormen naar toeleveranciers en daardoor een optimale prijs/kwaliteit bewerkstelligen?
Teus Schreuders uit Wijk en Aalburg gaat zich vanuit onze regio inzetten in de Commissie van de Handel in Naaldwijk om dit soort vragen aan de kaak te stellen.
Een goed initiatief wat ik graag wil ondersteunen, in het belang van de groep ondernemers uit Aalburg, in het belang van de toekomst van deze noeste werkers.
Op zaterdag 25 juni a.s. zijn beide belangengroeperingen te gast in ons gemeentehuis en kunnen de eerste resultaten besproken worden."
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.