donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Jeugd Biesboschzwemmers opnieuw tweede

5 maart 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM/GIESSEN  - Dit seizoen heeft de jeugd van de Biesboschzwemmers het moeilijk gehad in de Jeugd4kamp, maar net als vorig jaar wisten zij toch beslag te leggen op de tweede plaats in het eindklassement. Met 27 persoonlijke records, 6 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles konden de 26 zwemmers en hun coaches en ouders aan het begin van de avond terug naar Werkendam gaan.

Bij de 5 tot 7 jarigen wisten Ivan Pruijsen tot twee keer toe op het podium te zwemmen. Op de 25 schoolslag en vrijeslag was er in beide gevallen een zilveren medialle. Op de schoolslag wist hij zijn beste tijd aan te scherpen.

Bij de 8 en 9 jarigen zwemmen diverse talenten van de Werkendammers. Bij de meisjes wisten Julia Verhoeven en Ilse van de Pol op het podium te eindigen. Julia haalde een bronzen medaille op de 50 rugslag en voor Ilse was er goud op de 25 schoolslag. Bij de jongens was Simon Schmidt op beide afstanden de beste deze middag. Op de beide afstanden wist hij zijn tijden te verbeteren.

Bij de op een na oudste categorie, 10 en 11 jarigen, verraste Redine van Breugel met een gouden medaille op de 50 vrijeslag. Zij verbeterde zich met bijna 3 seconden op deze afstand. Bij de jongens was er goud voor Xander Korsman op deze afstand. Ook hij verbeterde zich, maar minder spectaculair, namelijk ruim 1,1 seconden. Op de tweede afstand voor deze zwemmers, de 100 wisselslag, was er opnieuw goud voor Xander. Hij haalde nu ruim 6,5 seconden van zijn tijd af.

Bij de oudste deelnemers was er alleen deelname bij de jongens. Devlin Bolje haalde brons op de 100 schoolslag en zilver op de 50 rugslag. Op de laatste afstand verbeterde hij zijn inschrijftijd met ongeveer 2,5 seconden.

Na de prijsuitreiking kon iedereen tevreden naar huis gaan. ZVDO wist de cyclus te winnen voor de Werkendammer, Bijtelskil werd derde en Den Doorn maakte het kwartet compleet. Dit was toevallig ook de uitslag van deze middag.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.