woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

SGP Aalburg: uitslag verkiezingen 'zuur'

5 maart 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - "Groot was de teleurstelling toen in de nacht van 2 op 3 maart na het tellen van de stemmen bleek dat onze gekoesterde zetel in de provincie Noord Brabant verloren was gegaan. Het campagneteam onder leiding van Hermen Vreugdenhil (CU) en Chris Baggerman (SGP) had in de aanloop naar de verkiezingen nog hun beste beentje voor gezet. Van Aalburg tot Zundert, van Asten tot Woensdrecht.
Niets was te ver om met de fel gekleurde caravan de aandacht te trekken en mensen ervan te overtuigen dat een stem op lijst 6 meerwaarde had." Aldus de SGP Aalburg in een bericht op hun website.

"Toch mocht het niet baten. Stemmenverlies, een relatief hoge opkomst en strategische stemmers lijken de combinatie te zijn om nét geen  zetel te halen. Het kwam letterlijk op ‘slechts’ een paar honderd stemmen aan. Bijzonder voor Hermen Vreugdenhil was het zuur. Vier jaar lang heeft hij zich enorm ingezet om de belangen van de twee partijen te behartigen. Hij mocht tot op heden nog een christelijk geluid laten horen in de provinciale staten van Noord Brabant.Vanaf deze plaats willen wij hem dan ook bedanken voor zijn geweldige inzet en Gods wijsheid toewensen voor de toekomst. 

Toch was er voor de SGP zeker wel een reden om dankbaar te zijn. Landelijk gezien was er door onze partij een opvallende winst geboekt.
Ruim 17.000 stemmen waren er meer op de SGP uitgebracht. Fractievoorzitter van de Tweede Kamer, Kees van der Staaij constateerde dat veel mensen de onafhankelijke en constructieve bijdrage van de SGP zien zitten en sprak van een voorzichtige trend. In de Eerste Kamer zal de SGP, zoals het er nu naar uitziet, wel de kleinste partij worden. Toch kan het wel eens zo zijn dat de SGP met één zetel, een sleutelpositie zal komen te vervullen in de besluitvorming. Zowel oppositie als coalitie heeft geen absolute meerderheid waardoor het bij stemming dus op de ene SGP zetel kan aankomen. Hiervoor past ons niets dan dankbaarheid en erkenning."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.