vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Veiligheidsloket Altena open

4 maart 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - REGIO: De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn vanaf 1 maart gestart met een veiligheidsloket. Het veiligheidsloket heeft tot doel voor de burgers één aanspreekpunt te creëren waar men terecht kan voor vragen op het gebied van veiligheidsaspecten. Het veiligheidsloket gaat Low-profile als proef van start en zal in de loop van deze maand nog verder ingericht worden. Zo zal er o.a. nog een button op de websites van de gemeente worden geplaatst van de gemeente, waardoor burgers ook een formulier op internet in kunnen vullen.

Begin april moet het veiligheidsloket dan helemaal goed zijn ingericht. Dan zal er ook een moment komen dat de drie burgemeesters en de politie het officiële startsein voor de in werking treding van het veiligheidsloket geven. Aanleiding Uit de gehouden leefbaarheidsenquête in februari 2010, is als een van de belangrijkste punten naar voren gekomen dat er volgens de burgers weinig toezicht is van de BOA en de politie. Sinds de zomer van 2010 is de mogelijkheid om aangifte te doen in het politiebureau in Nieuwendijk beperkt. Burgers kunnen daar dan niet meer terecht voor vragen en het doen van aangiften. Als mensen aangifte willen doen, dan kunnen ze daarvoor terecht in het politiebureau in Oosterhout. Inmiddels is het op dinsdagochtend mogelijk om op afspraak aangifte te doen op het politiebureau in Nieuwendijk.

Door het instellen van een veiligheidsloket hopen de burgemeesters van de 3 gemeenten de afstand tussen de toezichthouders (dus niet alleen politie) en de inwoners en bedrijven te verkleinen. Veiligheid Er kunnen GEEN aangiften worden gedaan bij het veiligheidsloket. In het veiligheidsloket draait het vooral om de veiligheidsketen politie, brandweer, BOA en jongerenwerker. De onderwerpen die zij behandelen staan dus ook centraal in het veiligheidsloket. Het veiligheidsloket is er voor iedereen die vragen heeft over veiligheid. U kunt er terecht met vragen en meldingen over bijvoorbeeld jeugdoverlast (brommeroverlast, geluidsoverlast, hangjongeren, vervuiling, alcohol en drugs), conflicten tussen buren, overlast van dieren, horecaoverlast, discriminatie, en pesterijen in de openbare ruimten. Ook kan er een afspraak geregeld worden met de BOA, politie, brandweer en jongerenwerker, als dat noodzakelijk mocht zijn.

Het veiligheidsloket is niet bedoeld voor meldingen over hondenpoep, verkeers(on)veiligheid, zwerfkatten, milieu (incl. stoken), huiselijk geweld en vernielingen. Deze kunt u op de gebruikelijke wijze melden bij het gemeentelijke meldpunt. Voor alle zaken die de politie aangaan, waaronder het doen van aangiften, is het sowieso van belang dat u altijd eerst contact opneemt met de politie via nummer 0900-8844. In spoedeisende gevallen kiest u het alarmnummer 112.

Hoe werkt het
Burgers kunnen contact opnemen door naar de gemeente te mailen of te bellen:
Voor Aalburg: email: veiligheidsloket@aalburg.nl; telefoon: 0416-698700
Voor Werkendam: email: veiligheidsloket@werkendam.nl; telefoon 0183-507200
Voor Woudrichem: email: klachten@woudrichem.nl; telefoon 0183-308100

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.