woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

'Verklaring van Altena' valt in goede aarde

2 maart 2011 (door WerkendamNet)

REGIO ALTENA - Vanmorgen werd op het provinciehuis de “Verklaring van Altena” - samen met een pakket streekproducten - aangeboden aan de Commissaris van de Koningin., Wim van de Donk. Speciaal hiervoor was een delegatie uit Altena onder leiding van Rabobankdirecteur Piet Pruijssers naar Den Bosch gereden.
 
De Commissaris prees de wijze waarop partijen elkaar in Altena in deze verklaring gevonden hebben. Hij vond het een uitstekend initiatief en beloofde dit op positieve wijze onder de aandacht te brengen van het provinciebestuur en de formateur. Hij gaf aan dat het Land van Heusden en Altena een prachtig en bijzonder gebied is met heel veel potentie. Met name op het gebied van ontwikkeling van recreatie en toerisme zag de Commissaris nog veel mogelijkheden. Hij gaf tevens aan dat het goed zou zijn wanneer er een gedeputeerde zou komen die recreatie en toerisme in zijn portefeuille heeft, om dit soort initiatieven verder op te pakken. Hij adviseerde de vertegenwoordigers uit Altena met goede plannen te komen en de provincie hiermee uit te dagen.

De delegatie bestond naast Piet Pruijssers (Rabobank) uit Riet de Graaf (ZLTO), Peter van den Heuvel (Woonlinie), Robert Holmes (VVV Altena Biesbosch), Johan Koekkoek (Altenatuur), Frank Petter (burgmeester Woudrichem) en Roland van Vugt (lid ledenraad Rabobank en Statenlid voor het CDA). De delegatie vertegenwoordigde de drie gemeenten en ruim tien maatschappelijke organisaties in het Land van Heusden en Altena.

De “Verklaring van Altena” is een initiatief van Roland van Vugt en is overgenomen door Rabobank Altena. De verklaring is een statement naar de provincie en bedoeld om investeringsgelden voor het Land van Heusden en Altena binnen te slepen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.