vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Politie: Oppassen met carnaval

2 maart 2011 (door WoudrichemNet)

ALTENA - De politie Midden- en West-Brabant waarschuwt dit jaar weer voor zakkenrollers en overvallers. Met een preventielijstje wil ze de carnavalsvierder voorbereiden op een veilig carnaval.

Volgens een woordvoerder is er geen toename in de berovingen tijdens carnaval ten opzichte van vorige jaren. “We zien gewoon elk jaar met carnaval een kleine piek wat dat betreft. Die komt elk jaar terug. Ook is het zo dat mensen beschonken zijn en dus spullen verliezen.”

Wanneer je wordt beroofd, vraagt de politie je een signalement van de dader te geven. Maar tijdens carnaval kan de alcohol rijkelijk vloeien, dus hoe betrouwbaar zijn deze signalementen? “We gaan natuurlijk niet uit van één signalement, want daar kunnen we niet van uitgaan. We proberen ook camerabeelden te gebruiken van het voorval."

De woordvoerder geeft aan dat er zoals in andere jaren meer blauw op straat is tijdens de carnaval. Toch is voorkomen beter dan genezen, vandaar een aantal tips van de politie: stop portemonnee of mobiel in een binnenzak, pas altijd op tijdens pinnen, neem geen tas mee als dat niet nodig is en ga nooit alleen naar huis na een avondje carnaval.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.