vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Badmintonclub Aalburg viert allereerste kampioenschap

28 februari 2011 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - In het eerste seizoen na afspliting van de omniumvereniging WIK (maar ook in het tienjarig bestaan als badmintonvereniging in Wijk en Aalburg) heeft BC Aalburg al een eerste kampioenschap te vieren. Het eerste team heeft het kampioenschap binnengehaald in de elfde klasse BBF. Het team is hierdoor gepromoveerd naar de tiende klasse en zal deze jonge selectie (gemiddelde leeftijd 21 jaar) ook daar, met behulp van de nieuwe hoofdtrainer Lody Bounin, een gooi gaan doen naar eremetaal.

Na een ongelukkige start eindigde het tweede competitieteam (gemiddelde leeftijd 35 jaar) alsnog op de derde plaats. Dit is te zien als een behoorlijke progressie mede door de gevolgde trainingen. De competitie van onze jeugdteams zijn nog in volle gang.
Het miniorenteam (tot 12 jaar) staat onderaan in de hoofdklasse. Het miniorenteam is echter nog behoorlijk onervaren en hopen we volgend seizoen op meer te behalen eer. Ons pupillenteam (vanaf 12 jaar tot 15 jaar) speelt goed en staat het competitieseizoen op de eerste plaats met nog maar vier wedstrijden te spelen. 
 
Indien er geinterresseerden zijn om de competitieteams aan te moedigen zijn zij welkom op de speelavond. Op maandagavond 20.30 uur tot 22.30 uur wordt er recreatief gebadmintond en op donderdagavond van 20.30 uur tot 22.30 uur ook recreatief en worden ook de competitiewedstrijden afgewerkt. Bij de jeugd is nog plaats voor nieuwe jeugdleden.
Pupillen en junioren (vanaf 12 jaar) trainen elke maandagavond vanaf 19.30 uur tot 20.30 uur. De minioren (van 6 tot 12 jaar) trainen elke vrijdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur in d'Alburcht.
Binnenkort organiseert de club een Paastoernooi bij de jeugd én komt er binnenkort een spetterende clinic van een aantal top badmintontalenten. Bij al deze activiteiten zijn introducés van harte welkom.

Voor meer informatie over deze vereniging kunt u contact opnemen met: Marco Bouman telefoonnummer 06-21390663 of via info@bcaalburg.nl. Op de website is alle informatie nog eens door te lezen: www.bcaalburg.nl(Foto BC Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.