vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

'Verklaring van Altena' wil meer provinciale aandacht

26 februari 2011 (door WerkendamNet)

REGIO ALTENA  - De 'Verklaring van Altena' zet de regio op de kaart bij de provincie. Door de verkoop van de aandelen van energieleverancier Essent heeft de provincie Brabant 700 miljoen extra te besteden. Een aantal partijen in het Land van Heusden en Altena hebben de handen ineen geslagen om aanspraak te maken op een deel van deze gelden. Gezamenlijk is de 'Verklaring van Altena' opgesteld die woensdagochtend 2 maart 2011 wordt aangeboden aan Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Brabant. Beoogd wordt hiermee de provincie te doen inzien dat een financiële bijdrage leveren aan de regio Altena en Biesbosch nodig en zinvol is.

Rabobank Altena als trekker en aanjager
Achter de Verklaring staat een aantal maatschappelijke organisaties zoals natuurvereniging Altenatuur, ZLTO Altena Biesbosch, VVV, de Agrarische natuurvereniging. Maar ook de drie gemeenten en bijvoorbeeld woningcoöperaties als Woonlinie, Woonservice Meander en Woonstichting Land van Altena. Vanuit haar sterke positie in de regio fungeert Rabobank Altena als trekker en aanjager.

Verklaring van Altena
De 'Verklaring van Altena' onderbouwt het verzoek om de financiële bijdrage. De bijzondere kwaliteiten van Altena worden genoemd zoals een uniek natuurgebied (De Biesbosch), een gezond arbeidsethos en een hecht verenigingsleven. Maar ook de knelpunten die de ontwikkeling van het gebied dreigen te remmen, zoals een relatief laag opleidingsniveau, geen optimaal openbaar vervoer en versnippering in voorzieningen. Om de regio een sprong voorwaarts te laten maken, kan er ontwikkeld en geïnvesteerd worden in bijvoorbeeld het verstrekken van recreatieve mogelijkheden, doorontwikkeling van de binnenhaven Werkendam, energiewinning en het versterken en verduurzamen van de agrarische sector.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.