vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Biodiversiteit in Altena

25 februari 2011 (door WerkendamNet)

REGIO ALTENA - Het behoud van flora en fauna begint in de eigen achtertuin. Vitaal Altena zet zich in voor biodiversiteit in Altena. Rabobank Altena is één van de sponsors van dit project. Soortenrijkdom is belangrijk voor het behoud van onze flora en fauna. Soorten verdwijnen en er komen soorten bij, maar de ingezette trend van achteruitgang gaat nog altijd voort. Vitaal Altena roept deze neerwaartse spiraal een halt toe.

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zetten zich in voor natuurbehoud. Door het ondertekenen van het verdrag Countdown 2010 verbonden zij zich, samen met 15 andere gemeenten in West-Brabant en één in Zeeland, aan de belofte actief mee te werken om het verlies aan biodiversiteit te stoppen. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. De wethouders Loes Lijmbach (Aalburg), Jan Luteijn (Werkendam) en Bas de Peuter (Woudrichem) kunnen, zelfs met hulp van Vitaal Altena en Waterschap Rivierenland, niet de wereld verbeteren. Toch kan een project als dit klein beginnen. Iedreen is immers direct verbonden met de natuur  en heft baat bij een gezonde, duurzame leefomgeving.

De betrokken partijen hebben de handen ineengeslagen en een projectgroep samengesteld. Het doel is om inwoners van de drie gemeenten daadwerkelijk een bijdrage te laten leveren aan de soortenrijkdom in en rond het huis.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.