dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Combinatiefunctionarissen aan de slag

24 februari 2011 (door WerkendamNet)

8 combifunctionarisWERKENDAM - Werkendam heeft twee combifunctionarissen: Krista Buys en Gidion van Dijk. Zij hebben als taak de samenwerking tussen het onderwijs en de sportverenigingen te versterken en de banden tussen deze twee aan te halen. Het doel is dat alle kinderen binnen onze gemeente zo veel mogelijk kansen hebben en krijgen om ook sportief lekker bezig te zijn.

Sporten is belangrijk voor kinderen, zowel voor hun ontwikkeling als voor hun gezondheid. Ook vanuit de landelijke overheid worden gemeenten ondersteund en gefinancierd om door het aanstellen van combinatiefunctionarissen zo veel mogelijk kinderen aan het bewegen te krijgen.

Veel plannen
De twee Werkendamse functionarissen werken allebei drie dagen in de week. Zij zijn nu volop bezig met de voorbereidingen en gaan half maart hun eerste lessen geven. Het takenpakket is breed, zij gaan zich namelijk richten op alle kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Ze starten met de kinderen in de basisschoolleeftijd. De contacten met alle scholen in onze gemeente zijn gelegd en ook de sportverenigingen zijn benaderd. Gidion: “Het is zo leuk voor ons dat zowel de leerkrachten als de verenigingen zo enthousiast zijn. Echt iedereen heeft er zin. En wij kunnen hen goed ondersteunen en taken uit handen nemen zodat alle partijen er voordeel bij hebben. En de kinderen natuurlijk het meest”.

Krista en Gidion gaan o.a. de gewone gymlessen op de scholen mee begeleiden en sportief invullen in overleg met de leerkrachten en de sportverenigingen. Door bijvoorbeeld twee of drie gymlessen te besteden aan één sport en de kinderen de basisbeginselen bij te brengen, verwachten zij hen warm te kunnen maken voor deze sport en eventueel door te kunnen verwijzen naar de bijbehorende vereniging. In eerste instantie werken zij daarom ook samen met onze eigen lokale sportclubs.

Sporten na schooltijd
Maar Krista en Gidion beginnen half maart met naschoolse sportactiviteiten. Deze eerste sporturen zijn bedoeld voor de kinderen van groep 3 tot en met groep 6. Via de scholen krijgen de leerlingen aanmeldformulieren mee naar huis. Zij kunnen zich per activiteit opgeven.
Deze sportlessen zijn gratis. 
Krista en Gidion zien ook op de lange termijn volop mogelijkheden om kinderen aan het bewegen en sporten te krijgen.
Krista: “ Wij bouwen onze activiteiten van onder af op. Dat betekent dat we steeds kijken waar behoefte aan is en daar gaan we mee aan de slag. Wat ons betreft gaan we bijvoorbeeld ook de sportdagen van de scholen mee organiseren en willen we zeker ook in de vakantieperiodes sportieve activiteiten aanbieden. Ook met de jongeren tot 18 jaar gaan we aan de slag”. (Foto Gemeente Werkendam)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.