woensdag 24 april 2024

Eindelijk weer winst voor hongerig Foranto Heren 1

21 februari 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Na vier wedstrijden achter elkaar verloren te hebben, werd afgelopen donderdagavond in Breda met 3-1 gewonnen van de Burgst. Ondanks dat De Burgst op de laatste plaats staat was het vooraf bekend dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. De ploegen staan in de stand dicht bij elkaar en zijn deze competitie erg aan elkaar gewaagd. Het team was compleet, alleen Michael Wansink was vanwege een duimblessure nog niet volledig inzetbaar en functioneerde als libero speler. De vorm van Foranto lijkt weer terug te komen en de mannen zijn hongerig naar goede resultaten.

In de eerste set werd begonnen met Jacco Bouman, Rens Kroeze, Bjorn Wansink, Marcel Kamminga, Huib-Jan de Visser en Arjen Kieboom. Op de reservebank zaten Robert Blaauw, Aart de Koning en Jasper Dekker: klaar om waar nodig in te vallen. Foranto begon geconcentreerd en de passing was een stuk beter in vergelijking met voorgaande wedstrijden. De aanvallers scoorden en zonder al te veel in de moeilijkheden te zijn gekomen wist Foranto de eerste set met 21-25 te winnen. In de tweede set begon wederom goed en Foranto kwam tot een 11-15 voorsprong. Daarna kwam De Burgst steeds meer in de wedstrijd en kwam terug tot 21-21. Foranto kon geen vuist meer maken en verloor deze set met 25-23. Beide teams waren gebrand de derde set te winnen. Het spel ging gelijk op en De Burgst wist een 21-23 achterstand tot 25-25 weg te werken. Foranto gaf zich echter niet gewonnen en haalde deze spannende set alsnog met 26-28 binnen. In de vierde set was het verzet van De Burgst gebroken. Foranto wist de tegenstander constant voldoende onder druk te houden en won deze de vier en daarmee laatste set met 21-25.

Door deze 1-3 overwinning  stijgt Foranto naar de zesde plaats op de ranglijst. De volgende wedstrijd is op vrijdag 25 februari en wordt gespeeld in Sporthal De Crosser. Aanvang 21:15 uur en de tegenstander is de nummer zeven van de ranglijst: City Bril Krimpen. Dat belooft dus weer een leuke wedstrijd te worden!