vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Koopplein Altena maakt vliegende start

21 februari 2011 (door AalburgNet)

REGIO ALTENA – Online kopen en verkopen. In je eigen regio. Van Antiek tot Kunst, Hobby en Vrije tijd en van Kleding en Mode naar Zaken en Kantoor. Snel geteld maar liefst 27 categorieën, vele subrubrieken en amper drie weken na de start al meer dan 10.000 bezoekers. Welke ondernemer droomt daar nou niet van…? Altena Koopplein, de ‘gratis handelsplaats in je eigen gemeente’, ging vliegend van start.

Dat er behoefte bestaat aan een virtueel koop- en verkoopmedium mag blijken uit de 40.000 particuliere advertenties uit de regio Altena op andere verkoopsites. Hoewel de vergelijking met grote broer Marktplaats zich opdringt wijst Kees de Jong (commercieel adviseur) in dat verband  ogenblikkelijk op de grote voordelen van Koopplein Altena. ‘Op onze site plaatsen de mensen gratis hun advertentie. Ongeacht het product en ongeacht de vraagprijs. In tegenstelling tot andere verkoopplaatsen op internet biedt ons regionale Koopplein Altena veel voordelen.’ Hij somt ze op: ‘Je koopt veilig, het is dichtbij, betrouwbaar, makkelijk, snel, overzichtelijk en reis- of verzendkosten zijn er nauwelijks, omdat dat je de spullen in de buurt koopt. Na plaatsing wordt de advertentie bovendien kosteloos doorgeplaatst op de landelijke site. Wij geloven echt in deze formule.’
Koopplein Altena steunt op de franchiseformule van een landelijk netwerk van lokale handelsplaatsen dat in 2005 op Texel ontstond. De formule sloeg aan en breidde zich uit over de andere Waddeneilanden. Medio 2007 werden meer franchisenemers aangetrokken om de formule landelijk uit te bouwen. Voor Altena zijn Peter en Hetty van Veen de gezichten achter de virtuele - regionale - handelsplaats. Voordat zij aan de slag gingen volgden zij een driedaagse training op Texel. Per 1 februari ging de site ‘strak de lucht in’ en  begon het echtpaar met ‘geluid maken’, zoals De Jong dat formuleert. Dat ‘geluid’ werd onder meer verspreid middels advertenties en flyers via de papieren media. Ook verschenen er aankondigingen op het internet. Gericht en doordacht. Vruchten van de training. Bovendien is Peter Van Veen meer dan bekend met actieve internetmarketing en heeft hij kennis van fotografie. Onmisbare elementen voor een (virtuele) onderneming als deze. Echtgenote Hetty richt zich vooral op de commerciële kant van het ondernemen.
 
Concurrerend
Niet alleen particulieren plaatsen advertenties, ook (MKB) ondernemers kunnen zich op Koopplein Altena promoten. Achter die (schappelijk geprijsde) advertenties schuilt een link die de klikker direct verbindt met de website van dat bepaalde bedrijf. Kees de Jong: ‘Buttons, banners en promoblocs worden tegen concurrerende tarieven aangeboden. De opmaak van de advertenties wordt door Peter gedaan. Bovendien kunnen die één keer per maand kosteloos aangepast worden. De laatst geplaatste advertenties zijn steeds te zien en via Plein Toppers zijn de meest bekeken advertenties te bekijken. Ook zijn de laatst geplaatste advertenties te spotten op Hyves en Twitter.’
Interessant te vermelden is ook de looptijd van een eenmaal geplaatste advertentie. De uiting blijft zestig dagen staan. Als die tijd voorbij is kan, via een e-mail die de adverteerder automatisch ontvangt, diezelfde advertentie simpel met een maand verlengd worden. (Foto Koopplein Altena)

Kijk op: www. koopplein.nl/altena
Of: www.kooppleinaltena.hyves.nl en http://twitter.com/kooppleinaltena

Lees meer over:

Altena koopplein start
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.