vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Laatste ontwikkelingen van Den Eng

19 februari 2011 (door AalburgNet)

VEEN - Donderdag 17 februari organiseerde de dorpsraad van Veen haar jaarlijkse ledenvergadering. Speciaal voor deze avond hadden ze een spreker van Woonlinie uitgenodigd zodat de laatste informatie over nieuwbouwplan Den Eng onder de aandacht kon komen. 

In een klein half uurtje werden de leden van de dorpsraad bijgepraat. Ongeveer dertig mensen kwamen naar deze avond in het Veense dorpshuis. Er werden een aantal kritische vragen gesteld vanuit de zaal. Met name moet er, volgens de leden, aandacht zijn voor de ontsluiting van de wijk. Een aanwezige vertelde dat het al druk is op de Grotestraat, hij is bang dat het alleen maar erger gaat worden. De dorpsraad beloofde dit onder de aandacht te brengen van de gemeente. In het plan zelf voldoen alle nieuwe wegen ruimschoots aan de nieuwste regelgeving.

Het gebied wordt dit jaar nog bouwrijp gemaakt zodat daarna gestart kan worden met de nieuwbouw. In de eerste fase komen elf starterkoopwoningen, vier  twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Ook in de huur worden vier seniorenwoningen en acht huurwoningen gebouwd. Eind van dit jaar worden ook een aantal kavels voor zelfbouwers uitgegeven.

Voor wie op hoogte wil blijven van de vorderingen van Den Eng, melde zich aan op www.woneninveen.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.