zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Ouderen herkennen zich nauwelijks in het regionale CDA-programma

19 februari 2011 (door AalburgNet)
 
REGIO ALTENA | Provinciale Staten: CDA-lid Piet Pening is bezorgd over het CDA-Verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten verkiezingen. Hij vraagt zich af hoe het gedachtengoed zal  landen in de samenleving van 'ons Brabant?' Penning: 'Binnen het CDA Senioren Platform Brabant hebben we dit verkiezingsprogramma uitvoerig besproken en hebben geconstateerd dat, hoewel het een goed uitgewerkt programma is, er toch veel zaken worden gemist.'

Penning meent dat de tekst van het programma veel gaat over de kerntaken waarbij de provincie zich terugtrekt op de in het programma genoemde domeinen. Thema’s zoals ruimtelijke ordening, mobiliteit, veiligheid, leefbaarheid zijn, aldus Penning ', geen opzichzelf staande zaken, maar zijn er voor jong en oud. Op de Werkendamsite van het CDA schrijft hij:  'Terecht staat in de tekst dat deze thema’s een gevoel van welbevinden geven aan ons en onze kinderen, maar in de navolgende tekst missen wij toch de benoeming van de menselijke aspecten; waarbij ons uitgangspunt de eigen verantwoordelijkheid van de mensen zelf is; voor zichzelf en voor elkaar.'

De bezorgde partijman laat weten dat het CDA Senioren Platform Brabant heeft aangegeven, dat het belangrijk is dat alle Brabanders zich in het programma moeten herkennen en begrijpen dat zij de beoogde doelgroep zijn. 'Van een kerntaken discussie hebben veel kiezers, waaronder veel ouderen, maar één enkele notie; zij zullen op basis van dit programma concluderen: “Er wordt niet aan ons gedacht.”

Penning vraagt zich vertwijfeld af hoe dit verkiezingsprogramma bij de ouderen duidelijk gemaakt zou kunnen worden. De gezamenlijke ouderenbonden in Brabant (georganiseerd in het VBOB) organiseren op 25 februari a.s. een lijsttrekkersdebat in het Koning Willem II – stadion in Tilburg. Penning roept alle odueren op daarheen te gaan. 'Speciaal hiervoor laten zij ook bussen rijden, zodat u in staat wordt gesteld de voor u nodige duidelijkheid te vragen. 
Samenwerken lukt niet alleen. Maak gebruik van de uitnodiging en kom 25 februari naar het stadion! LAAT UW STEM HOREN!'', besluit hij stevig.
 
 
                                    Opstapplaatsen en tijden:
                                     08.30 uur; Giessen, Jagerspad, Sporthal de Jager
                                    08.50 uur; Breda, NS Station, tourbushalte
                                    08.45 uur; Den Bosch, NS Station, (bij de Draak)
                                    08.45 uur; Eindhoven, De Lievedaalseweg 3
                                    08.45 uur; Veldhoven, bushalte Heemweg Centrum
                                   08.40 uur: Oosterhout- Zuid, Parkeerterrein AC Restaurant, Beneluxweg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.