vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Geld moet niet naar topsport maar naar leefbaarheid

9 februari 2011 (door WoudrichemNet)

GIESSEN/RIJSWIJK - ChristenUnie-SGP wil dat de provincie ook in de komende vier jaar geld beschikbaar houdt voor dorpsontwikkelingsplannen. De 25 miljoen die de provincie nu wil besteden aan topsport wil de ChristenUnie-SGP gebruiken om de leefbaarheid van dorpen overeind te houden. Ook moet de provincie bij de plannen voor infrastructuur, ruimtelijke ordening en openbaar  meer oog houden voor de leefbaarheid van dorpen. Dat maakte de partij bekend tijdens een bezoek aan Giessen-Rijswijk.

Geruime tijd zijn bewoners vanuit beide dorpen gezamenlijk actief om de leefbaarheid van de beide dorpen te versterken. De ChristenUnie-SGP Statenfractie is zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen rondom het dorpsproject heeft op dinsdag een bezoek gebracht aan de werkgroep van Giessen-Rijswijk.
Bij leefbaarheid van dorpen wordt vaak alleen verwezen naar de dorpsontwikkelingsplannen, die met financiële steun van de provincie worden opgezet en uitgevoerd. Het is echter minstens zo belangrijk dat de provincie ook in haar reguliere beleid werkgroepen als in Giessen-Rijswijk helpt om de leefbaarheid te verbeteren. “Wij vragen van de provincie vooral om mogelijkheden te scheppen en in gesprek te blijven” aldus Wim Duizer, lid van de werkgroep. Woorden die Hermen Vreugdenhil, Statenlid en lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP van harte kan ondersteunen.

De fractie begon het bezoek bij sporthal de Jager waarna via een wandeling diverse locaties bezocht werden. Het werkbezoek werd afgesloten met een rondetafelgesprek met de werkgroep Giessen-Rijswijk in “het Brabantse Land” in Rijswijk. Met het bezoek wil de fractie onderstrepen hoe waardevol het is dat burgers mee willen denken met de leefbaarheid van hun omgeving, zoals in Giessen-Rijswijk. “De provincie moet daar oog voor blijven houden, in dorpsontwikkelingsplannen, maar ook in haar standaard beleid”, aldus Vreugdenhil.

Meer informatie op;

www.1gr.nl  (site werkgroep Giessen-Rijswijk)
www.noordbrabant.christenunie.nl (site ChristenUnie-SGP Noord Brabant)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.