zaterdag 20 april 2024

Zuur verlies voor sterk Foranto

7 februari 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Foranto heren 1 heeft in Oud Beijerland verloren van DVO met 3-1. De Werkendammers die al een tijd uit vorm zijn speelden weer eens een goede wedstrijd, maar verloren, onnodig, de wedstrijd.

Foranto, spelend zonder de geblesseerde Michael Wansink, startte goed. De pass werd goed verzorgd en ook de aanval was grote delen van de eerste set lastig te pareren door DVO. De set ging gelijk op en DVO pakte met name punten doordat de service van Foranto iets te weinig druk gaf, waardoor DVO steeds in de side out terug kon komen. Aan het eind van de eerste set maakte dit het verschil en verloor Foranto de set nipt met 25-23.

Foranto voelde dat oude krachten weer naar boven kwamen en speelde in de tweede set gretig. Aart de Koning werd in de ploeg gebracht en hij gaf veel stabiliteit aan het team. DVO speelde een degelijke set en kwam op voorsprong. Met name door via het blok te slaan scoorden zij een aantal punten. Maar zoals gezegd kwam Foranto in deze set als team weer terug in vorm en werden er weinig fouten gemaakt. Björn Wansink stond prima te spelen op buiten en viel gevarieerd aan. Ook middenaanvallers Arjen Kieboom en Huib-Jan de Visser hadden een hoog rendement met aanvallen. Door veel inzet en geloof boog Foranto een achterstand van 24-21 om in setwinst en daar viel niets op af te dingen.

Foranto kwam op stoom en DVO merkte dat. In de derde set liep Foranto snel uit naar 6 punten voorsprong en DVO had niets in de melk te brokkelen. Foranto speelde een van zijn beste sets sinds tijden waarbij men veel variatie, strijd en wilskracht liet zien. Alleen Foranto vergat de set af te maken. Met een stand van 24-21 lukte het Foranto niet om de setwinst te pakken. Met veel ongeloof en hartzeer gaf Foranto deze set aan DVO, die gretig dit cadeautje oppakte.

Foranto was mentaal gebroken. In de vierde set probeerde men nog het oude niveau weer op te pakken, maar dat lukte niet. Foranto verloor deze set met 25-17.

Deze wedstrijd had door Foranto gewonnen moeten worden. Foranto rook de zege en daarom is het verlies des te zuurder. Toch moet Foranto hoop putten uit deze wedstrijd. Collectief heeft Foranto weer eens goed gespeeld. De weg omhoog is weer gevonden en moet deze lijn doorzetten in het volgende duel in Breda tegen De Burgst. Deze wedstrijd wordt op donderdag 17 februari gespeeld.