woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Regionale CDA slaat handen ineen voor buurtbusvrijwilligers

4 februari 2011 (door AalburgNet)

ALTENA -  In navolging van CDA Statenlid Roland van Vugt komen de CDA-fracties van Aalburg, Werkendam en Woudrichem in het geweer voor de buurtbusvrijwilligers. Zij hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

Uit de intensieve contacten met de vrijwilligers van de buurtbussen in het Land van Heusden en Altena bleek dat het met de communicatie tussen buurtbusvrijwilligers en vervoersbedrijf Veolia niet echt vlot, aldus het CDA. Zo moeten passagiers ook bij volle buurtbussen nog steeds wachten. Oplossingen blijken nog niet voorhanden.
Uit de contacten blijkt verder dat de buurtbussen niet voorzien zijn van winterbanden. Dit laatste verbaasd het CDA zeer. Het Werkendamse CDA-raadslid Otto van Breugel hierover: ‘Wij vinden dat de passagiers van de buurtbus en de vrijwillige buurtbuschauffeurs zo veilig mogelijk moeten kunnen rijden.' Volgens Ad de Graaf CDA fractievoorzitter van Woudrichem blijkt dat indien het stevig sneeuwt het voorkomt dat buurtbussen de normale routes over de dijk mijden, omdat men bang is naar beneden te glijden.
De Aalburgse CDA-fractievoorzitter Gertjan Bax zegt het een heel bedenkelijke zaak te vinden dat Veolia buurtbussen op pad stuurt die ’s winters niet zijn voorzien van winterbanden. 'Wij vinden dat het vervoersbedrijf hierin een verantwoordelijkheid heeft.'

Van Vugt heeft deze zaak inmiddels bij de provincie aangekaart, wat in ieder geval leidt tot een bezoek van de gedeputeerde op 11 februari. Zij gaat dan in gesprek met de buurbusvrijwilligers om tot oplossingen te komen.
Met de vragen wil het CDA de druk richting vervoerder Veolia nog wat opvoeren. Het CDA vraagt de colleges actie te ondernemen en de problematiek nauwlettend in de gaten te houden. (Foto CDA Werkendam)

Lees hier de CDA-brief aan de raad van Werkendam.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.