vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Het Liniepad is veel meer dan alleen een mooie route

2 februari 2011 (door WerkendamNet)

UPPEL - Op vrijdag 21 januari j.l. werd midden in het weiland bij de Uppelse molen het startsein gegeven voor de aanleg van het nieuwe Liniepad. Een wandel- en fietsroute langs de forten, molens en landgoederen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Midden in het weiland, tussen de ganzen werd de uitvoeringsovereenkomst ondertekend. “Je kunt hier met eigen ogen zien hoe landschap, natuur en cultuurhistorie tot leven komen”, aldus de Brabantse gedeputeerde Brigite van Haaften. “Het is goed dat deze mooie plek straks beter bereikbaar wordt voor wandelaars en fietsers. Dat mensen kunnen genieten van het landschap en tegelijkertijd meer leren over onze geschiedenis.”

Tijdens de ondertekening van uitvoeringsovereenkomst werd ook een cheque van 70.000 euro van de Postcode Loterij uitgereikt. Dit geld wordt gebruikt voor de aanleg van het pad.

Zodra het weer het toelaat begint de aanleg van het pad. In het najaar moet alles klaar zijn. Het Liniepad begint in Werkendam bij de Papsluis en Fort Bakkerskil. De route loopt verder langs Fort Altena, de Uppelse en Zandwijkse molens en het nieuwe Landgoed Kraaiveld, naar de vesting Woudrichem.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.