woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

CU pleit voor verbetering situatie Werkendamse ijsbaan

31 januari 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De ChristenUnie Werkendam wil tijdens de commissievergadering Inwoners van dinsdag 2 februari pleiten voor betere voorzieningen voor de ijsbaan in Werkendam. De ijsbaan is in 2007 van de plaats achter het zwembad gedwongen verhuisd naar de Lange Wiep een locatie achter het complex van Kozakken Boys.

Nutsvoorzieningen als water en elektriciteit zijn hier echter nog steeds niet aangelegd. Dit betekent dat de vereniging hoge kosten moet maken voor draaiend houden van een aggregaat om toch verlichting te hebben. Daarnaast moet er iedere vorstperiode een chemisch toilet gehuurd worden.

In een gesprek wat de ChristenUnie met de ijsbaanvereniging heeft gehad komt duidelijk naar voren dat de vereniging zich letterlijk in de kou gezet voelt. Ze kregen een plek in de polder, maar werden daar aan hun lot overgelaten. De vrijwilligers werken hard en weten er ondanks de primitieve omstandigheden een leuke schaatsbaan te maken voor de kinderen van Werkendam. Al 3 jaar op rij schaatsen veel Werkendamse kinderen met groot plezier aan de Lange Wiep.

De ChristenUnie wil dat de ijsbaanvereniging wordt meegenomen in de bespreking van de nota buitensport. De ijsbaanvereniging heeft na flink wat getouwtrek met de gemeente Werkendam eindelijk de toestemming gekregen voor het neerzetten van een semipermanent verblijf in plaats van een zeecontainer, wat de ChristenUnie betreft hoort daar ook aanleg van riolering, elektriciteit en waterleiding bij.

www.werkendam.christenunie.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.