woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Bieschboschzwemmers presteren goed tijdens Junioren Kampioenschap

31 januari 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / TERNEUZEN  – Het laatste weekend van januari is sinds jaren door de Koninklijke Nederlandse Zwembond gereserveerd voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan. In een 25 meter bad komen dan de beste junioren tegen elkaar uit om te strijden om de medailles. Namens de Biesboschzwemmers deden dit jaar vijf zwemmers mee. Jade Groeneveld, Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst kwamen  vier keer aan de start, Lukas Schmidt drie keer en Chantal Paans één keer.

Jade kwam aan de start op de 100 vrije slag, 100 en 200 rugslag en 200 wisselslag. Op alle afstanden wist ze goede wedstrijden te zwemmen, maar kon ze helaas niet haar persoonlijke records aanscherpen. Op de 100 rugslag haalde ze haar beste klassering, namelijk 24e van Nederland. Op drie van de vier afstanden waren de tijden snel genoeg om in juni van dit jaar in Dordrecht weer te mogen starten.

Sanne had op de 50, 100 en 200 vrije slag en 100 schoolslag voldaan aan de richttijden. Op de 50 en 200 vrije slag wist ze zich te verbeteren. Op de vrije slag sprint was dit 0,13 seconden tegen de 3,07 seconden op de 200 meter. Op de vrije slag afstanden waren haar tijden goed om in Dordrecht te mogen starten. Met een 17e plaats op de 100 schoolslag haalde zij haar beste klassering.

Thomas wist op de 100 rugslag te verrassen door naar een tiende plaats te zwemmen. Hij verbeterde zijn eigen clubrecord en dus ook persoonlijke record met 1,79 seconden. Op de dubbele afstand was hij net boven zijn tijd gebleven. Op de 50 en 100 vrije slag wist hij zich wel te verbeteren. Was het op de 100 meter ‘slechts’ 0,03 seconden, op de sprint bleef hij binnen de 30 seconden met 29.48 en was hiermee 0,69 seconden sneller dan ooit. Hij wist op al zijn afstanden voor Dordrecht te voldoen aan de richttijden.

Lukas had een relatief makkelijk programma, hij zwom alleen maar vrije slag. Lukas had zich geplaatst op de 50, 100 en 200 vrije slag. Op de kortste afstand haalde hij 1,03 seconden van zijn tijd af en behaalde hiermee zijn beste klassering, namelijk 34e. Op de dubbele afstand bleef hij een kleine seconde boven de magische grens van één minuut. De klok stond stil na 1.00.98. Hij zwom 2,59 seconden van zijn beste tijd af. Op de 200 meter wist hij zich met bijna een seconde te verbeteren.

De laatste die mocht zwemmen was Chantal. Zij had zich in het tweede weekend van januari in Eindhoven verrassend weten te plaatsen voor deze ‘Nederlandse’. Zij kwam de laatste dag als eerste aan de start en kon helaas zich niet verbeteren. Ze werd met haar eindtijd 27e en neemt een mooie ervaring mee voor de rest van haar zwemcarrière.

Met negen persoonlijke, een clubrecord, 28 tijden die goed zijn voor de Brabantse Kampioenschappen en vijftien limieten voor de Nederlandse Kampioenschappen in Dordrecht is het kampioenschap in Terneuzen voor de Werkendammers goed verlopen.
Hopelijk kan men een goed vervolg aan dit kampioenschap komend weekend, 5 februari, in Gorinchem. Dan komen er vijf verenigingen om samen met de Biesboschzwemmers te strijden om de BiesBosch Trofee. Aanvang is 13.30 uur en de entree is gratis.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.