dinsdag 16 april 2024

Ziekenboeg Foranto heren 1 verliest wedstrijd

31 januari 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen vrijdag speelde Foranto heren 1 thuis in sporthal, “de Crosser” in Werkendam tegen RVC-Libanon uit Rotterdam. Het was een belangrijke wedstrijd voor Foranto, omdat deze wedstrijd de mogelijk bood om de negatieve spiraal waar Foranto inzit te doorbreken. Door verschillende omstandigheden heeft Foranto de laatste drie wedstrijden verloren  en is het team opzoek naar haar vorm. Het team moest echter verzwakt aantreden: Michael Wansink is geblesseerd. Rens Kroeze en Marcel Kamminga waren door omstandigheden afwezig, Bjorn Wansink en Huib de Visser waren beide net een week ziek geweest. Foranto zou diep moeten gaan om het tij keren.

De wedstrijd werd begonnen met: Jacco Bouman als spelverdeler, Bjorn Wansink en Huib de Visser als buitenaanvallers, Robert Blaauw en Arjen Kieboom als middenaanvallers en Aart de Koning als diagonaal. Het was een fantasie opstelling, maar Foranto had geen keus.
Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de spelers aan hun nieuwe posities moesten wennen. De passes en de spelverdeling van Jacco Bouman was in orde.
Echter de aanvallers lieten het op sommige posities afweten, maar voornamelijk de achilleshiel van Foranto “ de verdediging” vormde het struikelblok. In korte tijd stond RVC op een voorsprong hetgeen de Werkdammers demotiveerde.  Gedurende de eerste set kwam Foranto meer in zijn spel  en gingen de buitenaanvallers gingen meer scoren. Hiernaast maakte Arjen Kieboom  met enkele prikballen cruciale punten Het mocht niet baten de eerste set werd vrijwel kansloos verloren.

De tweede set kwam Jasper Dekker in het veld. Het jonge talent maakte zijn wissel waar en wist op handige wijze enkele malen  te scoren. RVC verzwakte deze set sterk en kon weinig terug doen tegen de aanvalskracht van Foranto. Deze set werd weer makkelijk door Foranto gewonnen.
Nu moest Foranto deze vorm vasthouden. Maar al snel bleek dat het team conditioneel redelijk versleten was. Huib de Visser kreeg steeds meer moeite met scoren en ook bij Bjorn Wansink waren sporen van vermoeidheid te zien. Hierdoor verloor het team slagkracht wat niet met wissels te compenseren was. Michael Wansink probeerde ondanks zijn blessure nog als libero in te vallen, maar RVC rook bloed en  liep steeds verder uit. De derde set werd verloren. Ook de vierde set kende een vergelijkbaar verloop. Wat er uiteindelijk toe leidde dat Foranto met 1-3 verloor.

Het team had afgelopen vrijdag te weinig spelers die fit waren. Het lijkt alsof Foranto nu in een vrije val komt in de competitie. Want er worden zeer weinig punten behaald. Er zal iets moeten gebeuren in Werkendam om het geloof terug te doen keren. Aanstaande zaterdag wordt er gespeeld tegen DVO. Zal dit de wederopstandig worden?