zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Boeiende boeken voor 'moeilijke' lezers

31 januari 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vanuit het samenwerkingsverband tussen Stichting Bibliotheken Altena en het Regionaal OpleidingsCentrum Da Vinci College heeft Tryntsje van Vessem op dinsdag 25 januari een kist vol boeken afgeleverd bij de groep Basisvaardigheden o.l.v. Dirkjan Verhagen in De Vleet, Woudrichem. Cursisten van deze groep waren verrast door de inhoud. Waren zij tot voor kort aangewezen op kinderboeken, heden ten dage worden er talloze verhalen uitgegeven voor volwassenen. Door eenvoudig taalgebruik, korte zinnen en hoofdstukken nodigen ze uit tot lezen. Bekende schrijvers (Kader Abdolah, Daphne Dekkers, Yvonne Keuls, Baantjer) hertalen hun werk om ook toegankelijk te zijn voor mensen die lezen moeilijk vinden. Sommige uitgevers (Eenvoudig Communiceren) richten zich speciaal op deze bewerkte uitgaven. Prinses Laurentien beijvert zich in het bijzonder voor laaggeletterde Nederlanders.

Aanbod bibliotheek
Oók voor mensen met leesproblemen heeft de bibliotheek een goed aanbod. Er zijn luisterboeken, boeken in eenvoudige taal en speciale uitgaven van Van Dale om de woordenschat uit te breiden. U kunt er zonder lidmaatschap naar binnen en onder het genot van een gratis kopje koffie of thee de krant, tijdschriften en boeken bekijken.

Actief met taal aan de slag
Kent u iemand in uw omgeving die lezen en schrijven moeilijk vindt? Daar is op iedere leeftijd wat aan te doen. Een goede beheersing van de Nederlandse taal geeft u meer mogelijkheden en zelfvertrouwen. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Tineke Feil, Da Vinci College, tel. 0416-692281, email: tfeil@davinci.nl of kijk op www.davinci.nl (Foto Trijntsje van Vessem)

Voor meer informatie: www.bibliotheekaltena.nl, www.davinci.nl en www.lezenenschrijven.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.