vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Regionale fietsverlichtingsactie geslaagd

29 januari 2011 (door WerkendamNet)

REGIO ALTENA  -  Ook Aalburg, Werkendam en Woudrichem werkten, evals de overige negen gemeenten in de regio Breda, de afgelopen maanden intensief samen met politie en Veilig Verkeer Nederland om de landelijke fietsverlichtingscampagne extra kracht bij te zetten. Veilig Verkeer Nederland organiseerde preventieve fietscontroles en aan alle basis- en voortgezet onderwijs scholen werd gevraagd in hun lessen aandacht te besteden aan het juiste gebruik van fietsverlichting.

Daarnaast konden basisscholen deelnemen aan de prijsvraag “Val op!” en hiermee een bedrag van € 250,- winnen. Met een spandoek moesten de leerlingen duidelijk maken waarom fietsverlichting zo belangrijk is.

 De fietsverlichtingsactie startte in alle gemeenten meteen na de herfstvakantie. Tijdens de controles op verlichting door de politie werden dit jaar niet alleen bekeuringen uitgedeeld. Iedereen die de fietsverlichting niet op orde had, kreeg naast een boete, ook een setje LED-lampjes, zodat de weg in ieder geval mét verlichting kon worden vervolgd.

De samenwerkende partijen achten de actie geslaagd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.