vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Dode en drie gewonden bij ongeval Werkendam

27 januari 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Bij een ongeval aan de Dijkgraaf den Dekkerweg is donderdag aan het einde van de middag een 75-jarige vrouw om het leven gekomen. Er raakten drie mensen gewond.

De hulpdiensten werden rond 17.00 uur gealarmeerd toen drie auto's met elkaar in aanrijding kwamen. De bestuurster van een van de voertuigen, een 75-jarige vrouw uit Willemstad, overleed aan haar verwondingen. De inzittende van dezelfde auto, een 70-jarige vrouw uit Werkendam,  raakte op het eerste gezicht dusdanig ernstig gewond dat zij naar het UMC in Utrecht is overgebracht en voor vervoer al buiten bewustzijn werd gebracht. Hier bleek het letsel niet levensbedreigend en moest de vrouw worden geopereerd aan haar borstbeen. De 43-jarige bestuurder van een andere auto, een inwoner van Geertruidenberg, raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Ook dit slachtoffer is naar het UMC in Utrecht overgebracht. Ook een vierde slachtoffer, een 66-jarige man uit Sleeuwijk is overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toestand van dit slachtoffer is niets bekend.

Technisch rechercheurs van de politie hebben een sporenonderzoek ingesteld om de oorzaak van het ongeval vast te stellen. In verband met dit onderzoek was een deel van de weg afgesloten. Uit het onderzoek bleek dat een 43-jarige man uit Geertruidenberg vanuit Werkendam in de richting van de A27 reed. Ambulancepersoneel constateerde bij aankomst dat de bloedsuikerspiegel van de bestuurder erg laag was en hij vermoedelijk onwel is geworden. Hierdoor raakte hij op de verkeerde weghelft en kwam frontaal in aanrijding met de auto die werd bestuurd door de 75-jarige vrouw uit Willemstad. Een derde auto, bestuurd door de man uit Sleeuwijk, reed achter de 75-jarige vrouw en kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste op de auto voor hem.

Agenten hebben de familie van het overleden slachtoffer in kennis gesteld van het overlijden van de vrouw.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.