zaterdag 20 april 2024

Foranto op zoek naar vorm

23 januari 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Heren 1 van Foranto heeft gisteren een terechte nederlaag geleden tegen Next Volley uit Dordrecht. De Dordtenaren wonnen de wedstrijd met 3-1. Foranto speelde slordig in de passing en was niet alert genoeg op de vele prikballen van zijn tegenstander.

In de eerste set kwam dit met name tot uiting doordat na de opslag Foranto geen nette pass kon brengen bij spelverdeler Jacco Bouman. Te vaak ketste de bal weg en Jacco moest het hele veld gebruiken om zijn aanvallers te bedienen. Als Foranto tot een aanval kwam werd er wel gescoord. Next Volley kreeg ruimte om uit te lopen en won terecht met 25-19.
In de tweede set was te zien dat Foranto goed en geconcentreerd kan spelen. De passing werd beter en gelijk kwam Next Volley in de problemen. Aanvaller Björn Wansink sloeg de bal een aantal keren keihard tegen de grond en ook Michael Wansink en Marcel Kamminga scoorden veel. Bij een stand van 18-12 in het voordeel van Foranto leek de set beslist. Alleen toen begon er een zenuwachtige fase waarin bij Foranto alles mis ging. Aanvaller Michael Wansink kreeg een duimblessure en viel uit, waardoor het team zich opnieuw moest vormen. De druk viel volledig weg en Next Volley liep in. Bij een stand van 23-23 werden er door Foranto twee ballen zomaar weggegeven en de set was verloren.
In de derde set waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Foranto pakte steeds de voorsprong en Huib Jan de Visser bleek van belangrijke waarde. Hij scoorde veel, zowel via 3- meter aanvallen als ook bij het net. Next Volley had veel moeite met de opslag van Foranto en kwam niet tot een aanval. Ook in deze set kwam het euvel van slechte passing weer de kop op steken en Next Volley kwam net als de vorige set terug tot een stand van 23-23. Na veel strijd te hebben geleverd verloor Foranto deze set met 25-23.
In de laatste set werd Foranto terecht beloond met een setwinst. In deze set dwongen de Werkendammers zich op te laden en zich te concentreren en minder fouten te maken. In de aanval speelden wederom Björn Wansink en Huib Jan de Visser een belangrijke rol en scoorden veel. Aart de Koning die vrijwel de gehele wedstrijd speelde stond goed te spelen in de verdediging. Foranto won deze set met 25-20.

Foranto leed niet alleen een nederlaag, maar verloor ook Michael Wansink, die de komende weken niet inzetbaar is. Foranto zal dus zonder hem op zoek moeten naar zijn vorm en nieuwe overwinningen. Volgende week speelt Foranto thuis tegen RVC Libanon uit Rotterdam.