zaterdag 20 april 2024

ACKC kan niet winnen van hekkensluiter

14 januari 2011 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Vol vertrouwen begon ACKC na het gelijke spel van vorige wedstrijd tegen HKC aan de wedstrijd tegen hekkensluiter Velocitas uit Leiderdorp, dat zijn coach vanwege een schorsing "op de tribune" had zitten.

ACKC miste twee basisspelers, Jelle v.d Water en Suzanne Kuipers, maar coach v.d Broek liet Natasja Kuipers en Gerard Swart opdraven die beiden al ervaring hadden opgedaan in het 1e team. De beide ploegen leken in eerste instantie gelijk op te gaan maar na gelang de wedstrijd in de eerste helft vorderde kwamen de Almkerkers toch achter, de tegenstander liepen uit naar een voorsprong van 1-7. Jammer was het dat de zwakke scheidsrechter en vlaggenist gedurende de wedstrijd veel discutabele beslissingen hadden genomen die vooral ACKC troffen. In het slot van het eerste bedrijf kwam ACKC weer wat terug tot 4-7 en gaf het nog wat hoop dat voor de tweede helft.

Maar de niet best spelende Meeusformatie uit Almkerk kon ook in het 2e bedrijf geen vuist maken. Er werd bij lange na niet het niveau gehaald wat er in voorgaande wedstrijden wel was. Het werd moeilijk om een weerwoord te hebben tegen het evenmin sterke Velocitas. Na enkele minuten in de tweede helft stond er een achterstand van 4-11 op het scorebord. Weer liet het scheidsrechtersduo verschillende steekjes vallen en was er veel onvrede binnen en buiten de lijnen.

De Almkerkers kwamen nog wel een keer terug tot 7-11 maar moesten de gasten de overwinning laten de eindstand van 8-15 was wel een uitslag die hard aankwam. ACKC staat nu onderaan in de competitie, maar het tij kan zomaar keren gezien de stand op de ranglijst, waarbij iedereen van elkaar kan winnen of verliezen!

Ook het 2e team kon geen vuist maken tegen koploper Vriendenschaar 6. Er werd verloren met 12-22.

Volgende week 15 januari zal er weer de traditionele ACKC-dag zijn, aanvang 14.00 uur in Sporthal "De Jager" te Giessen. Er wordt weer een spektakel opgezet voor jong en oud wat zijn weerga niet kent. En de sporthal zal tot aan de nok toe gevuld zijn met supporters!

Als hoofdwedstrijd ACKC-Merwede (Sliedrecht) waarvan in de uitwedstrijd ietwat geflatteerd werd verloren. Aanvang van deze wedstrijd is 17.35 uur.

Doelpuntenmakers tegen Velocitas: Carola v.d Water 2, Janneke Peek 2, Mark den Hartog 2, Maarten en Marnix Kammer elk 1.