vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Een overval! Themabijeenkomst voor ondernemers en meer...

12 januari 2011 (door WerkendamNet)

REGIO - WERKENDAM: Een overval. Het zal je maar overkomen... Zo begint de brief die vandaag op de mat viel bij alle ondernemers in het Land van Heusden en Altena. Op 14 febuari worden ondernemers uitgenodigd voor een themabijeenkomst in Almkerk. Via de meegestuurde flyer kan men zich aanmelden.

De burgemeesters van de Altenagemeenten schrijven: 'Helaas krijgen ook ondernemers en hun personeel in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem te maken met overvallen op winkels en andere bedrijven. Dit onderwerp houdt niet alleen u bezig, maar ook de gemeentebesturen in het Land van Heusden en Altena en de politie.
Een overval met persoonlijke bedreiging heeft een enorme impact. Bovendien roept een overval na afloop veel vragen op: Was de overval te voorkomen geweest? Heb ik goed gehandeld? En: Hoe ga ik om met iemand die slachtoffer is geworden van een overval?

Hét antwoord op deze en andere vragen staat centraal op een themabijeenkomst rondom overvallen en overvalpreventie, die speciaal bedoeld is voor ondernemers en personeel uit de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en zal plaatsvinden op maandagavond 14 februari 2011 op het Golfpark "Almkreek" te Almkerk.

Het is hoog tijd overvallen en andere vormen van criminaliteit terug te dringen. Daarbij is uw medewerking: onmisbaar. Reden voor de drie gemeentebesturen om in samenwerking met het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Midden- en West-Brabant (RPC) deze
informatiebijeenkomst re organiseren.

Zowel in het najaar van 2010 als deze maand januari 2011 zijn in de regio al meerdere van deze themabijeenkomsten, speciaal bedoeld voor lokale ondernemers en hun personeel, gehouden. De aanwezigen beoordeelden de bijeenkomsten uitermate positief.
Een overval is nooit helemaal te voorkomen, maar een gedegen voorbereiding kan de kans op een overval wel verkleinen en de gevolgen ervan zoveel mogelijk beperken. Wij zien dan ook uit naar uw aanwezigheid en wensen u en ons allemaal alvast een leerzame bijeenkomst toe. Samen staan wij sterker in de strijd tegen criminaliteit!'

Met vriendelijke groet,


C.G. J. Breuer, Burgemeester Woudrichem
F.A. Petter, Burgemeester Werkendam
A.M.T Naterop, Burgemeester Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.