vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Nieuw: politie bellen makkelijker dan binnenlopen

17 december 2010 (door AalburgNet)

REGIO - De dienstverlening van de politie Midden en West Brabant verandert. Door een nieuwe manier van werken kunnen burgers veel zaken met de politie Midden en West Brabant telefonisch of via internet regelen en is het alleen voor zwaardere zaken nog nodig om, na afspraak, op het politiebureau aangifte te doen. De politie biedt burgers hiermee meer gemak en een besparing van tijd en geld.

Binnen het nieuwe dienstverleningsconcept krijgen burgers via 0900-8844 24 uur per dag telefonisch persoonlijk advies bij al hun vragen, meldingen of voor het doen van aangifte. In veel gevallen kan aangifte via internet of telefonisch worden opgenomen. Voor complexere zaken wordt een afspraak gemaakt om aangifte te doen op een politiebureau. Er zijn zes politiebureaus in de regio waar men zonder afspraak kan binnenlopen: in Tilburg, Oosterhout, Sprang Capelle, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Andere politiebureaus zijn alleen open voor bezoekers met een afspraak.

Bezuinigingen
Korpschef Frans Heeres legt uit waarom voor deze nieuwe dienstverlening is gekozen: "De samenleving verandert, er zijn meer mogelijkheden om met elkaar te communiceren. Bijna iedereen heeft wel een telefoon binnen handbereik of toegang tot internet. Bellen is makkelijker dan bij een politiebureau binnenlopen. Op deze manier is de politie 24 uur per dag maar één telefoontje, of twee muisklikken in het geval van internet, bij je vandaan. Handig, want je hoeft dan bijvoorbeeld niet vrij te nemen om naar het politiebureau te gaan of reiskosten te maken. Bellen of onze website bezoeken kan immers vanaf elke plek die je zelf kiest. Persoonlijke aandacht blijft heel belangrijk, vooral voor de zwaardere zaken. Daarom maken we eerst een afspraak zodat we alle tijd en aandacht kunnen geven die een slachtoffer verdient. Het politiebureau blijft wat mij betreft een baken van veiligheid. In noodgevallen kunnen mensen altijd bij een politiebureau aanbellen, ook daar worden ze dan 24 uur per dag geholpen via een intercomverbinding. Als het moet is de Noodhulp snel ter plaatse om iemand hulp te verlenen."  

Makkelijk vanuit thuis
Een burger heeft gemiddeld één keer per drie jaar met de politie te maken. Steeds meer mensen kiezen dan voor het gemak om vanuit thuis, of een andere plaats, hun zaken met de politie te regelen. Van misdrijven die veel voorkomen zoals (winkel)diefstal, vandalisme, vernieling, zakkenrollerij, inbraak uit een schuur of garage en het verlaten van een plaats ongeval kon al via internet aangifte worden gedaan, maar telefonische aangifte hiervan is nu ook mogelijk. Vorig jaar hebben zo’n 33.000 mensen in Midden en West Brabant digitaal aangifte gedaan, voor 2010 stijgt dit aantal naar verwachting met 10 procent. Door de mogelijkheid om internetaangifte te doen is het aantal bezoekers aan de politiebureaus sterk gedaald.

Paspoort kwijt?
Ook van een vermist of gestolen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kunt u telefonisch aangifte doen. De politie stuurt het proces-verbaal vervolgens digitaal naar de gemeente, zodat u ook niet meer naar het politiebureau hoeft te gaan. Bij de afdeling Burgerzaken ligt het proces-verbaal dan al klaar als u een nieuw staatsdocument komt aanvragen. De politie verwacht meer dan 20.000 mensen hiermee een plezier te doen doordat hen op deze manier veel tijd en moeite wordt bespaard. Een mooi voorbeeld van een betere service!

Politiebureaus ook 's avonds open
De volgende politiebureaus zijn elke dag geopend, óók in het weekend en 's avonds:
Politiebureau Tilburg, Ringbaan Zuid 498a
Politiebureau Oosterhout, Europark 30
Politiebureau Breda Centrum, Chasséveld 3
Politiebureau Roosendaal, Nieuwstraat 6
Politiebureau Bergen op Zoom, Jacob Obrechtlaan 9
Politiebureau Sprang Capelle, Tilburgseweg 23B, is alleen op werkdagen en tijdens kantoortijden geopend.

Eerst bellen
De actuele openingstijden van alle bureaus zijn te vinden op www.politiemwb.nl. Mensen die contact met de politie willen bellen eerst 0900-8844 of kijk op www.politiemwb.nl voor alle locaties en openingstijden. Hiermee wordt voorkómen dat men lang moeten wachten of voor een gesloten deur komen te staan. Bij alle politiebureaus kan 24 uur per dag via de intercom contact worden gelegd met 0900-8844. Bij spoed (blijft) men altijd 112 bellen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.