vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Schoolroutes worden gestrooid. Met dank aan ChristenUnie

15 december 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de raadsvergadering van 14 december heeft fractievoorzitter Hennie Schermers van de ChristenUnie (CU) vragen gesteld over onveilige zoen- en zoefroutes bij de scholen door sneeuwval en opvriezing van het wegdek.

Winters weer en gladde wegen is al vroeg in het seizoen een groot probleem. Dat de gemeente niet voor iedere gladde stoep een oplossing heeft is wat de CU betreft begrijpelijk. De partij heeft groot respect voor de strooiers die hun uiterste best doen om de wegen begaanbaar te houden. 'Maar is het niet enkele weken geleden gaf de wethouder met veel bravoure in de media aangaf, klaar te zijn voor de winter. Er waren nieuwe machines aangeschaft en er was flink wat strooizout ingekocht?'

Het verbaasde de CU dat er nu al berichten verschenen dat zuinig omgegaan moet worden met strooizout en dat alleen de hoofdroutes gestrooid zouden worden. 
De CU geeft aan: 'Verkeersveiligheid en dan vooral op plaatsen waar veel “zwakke” verkeersdeelnemers zijn moet een hoge prioriteit in onze gemeente. In verband met de veiligheid van basisscholieren zijn er bij de scholen zogenaamde zoen en zoefroutes ingesteld waar kinderen op een veilige manier van en naar school kunnen gebracht kunnen worden. Het gaat om ruim 1000 kinderen die dagelijks gebruik moeten maken van deze routes.'

De partij wil dat de zoen- en zoefroutes in het reguliere “gladheidsbestrijdingsprogramma” van de gemeente Werkendam worden opgenomen. 

In antwoord op de CU-vragen gaf wethouder de Jong aan dat deze zoen- en zoefroutes van heden opgenomen zullen worden in de vaste strooiroute. Er was al eerder gestrooid, maar doordat er te weinig auto’s rijden blijft de straat te glad. Als oplossing voor dit probleem gaat nu grof zand gebruikt worden.
De ChristenUnie is tevreden met dit antwoord en zal toezien dat deze schoolroutes ook daadwerkelijk gestrooid worden. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.